Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica - montaz

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica - montaz

Zastanawiam sie czy stoi cos na przeszkodzie przykrecenia zwrotnicy bezposrednio do obudowy? Wyczytalem, ze lepiej dac dystanse, tylko nie wiem szczerze..., po co? Skoro ewentualne drgania i tak sie przeniosa? Mialoby to sens, gdyby podlozyc jakies gumowe uszczelki. Zreszta, czy nie jest to wszystko przerostem formy nad trescia i tak naprawde nie ma znaczenia czym i jak ja mocowac?

Jedyne co mi rozum podpowiada to przmocowac ja na wytlumieniu, a nie pod, aby "mogla oddychac".

Przykrec do najmniejszej scianki, ktora ma najwieksza sztywnosc i najmniejsz podatnosc na wibracje ( ale to i tak dmuchanie na zimno )

Zamieszczone przez rutkose Zobacz posta
    Jedyne co mi rozum podpowiada to przmocowac ja na wytlumieniu, a nie pod, aby "mogla oddychac".
    Bez przesady, a co tam ma oddychac? Tylko rezystory moga sie nagrzewac, ale to tylko w skrajnych przypadkach ( kolumn domowych ), a nawet jak sie nagrzeja to nie do takiego stopnia, zeby sie cos mialo zapalic. Wyjatkiem jest nieumiejetne uzytkowanie, ktore moze doprowadzic, do spalenia elementow zwrotnicy.

Skomentuj

Jak zwrotka jest wykonana w THT to przykręcając płytka będzie sie łamała albo będzie krzywo, po to są dystanse. Raczej to nie wpływa na brzmienie, ew. gumowe podkładki zamortyzują.

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
        Jak zwrotka jest wykonana w THT to przykręcając płytka będzie sie łamała albo będzie krzywo, po to są dystanse.
        mamy jeszcze luty, opaski mocujace i inne elementy jak np srubki
        stad koniecznosc stosowania dystansow

oczywiscie mozna podlozyc jakis miekki dystans (chyba jakas pianka bedzie najlepsza) i przykrecic bezposrednio

UWAGA! nie przesadz czasem z dlugoscia wkretow!
        ja raz tak zrobilem przy sciance 10mm :p

Skomentuj

Mam zwrotnice od zap-audio, ktore to wykonane sa na tej samej bazie jak tutaj:

Mysle, czy poprostu ich nie przykrecic do obudowy i tyle.

Skomentuj

Zamieszczone przez rutkose Zobacz posta
            Mysle, czy poprostu ich nie przykrecic do obudowy i tyle.
            w takim przypadku jak najbardziej mozesz przykleic

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              w takim przypadku jak najbardziej mozesz przykleic
              I bez zadnych obaw moge zakryc zwrotnice wygluszeniem?

Skomentuj

tak

Skomentuj

CZAD! Dzieki :)

Skomentuj

Czaruję...
                  X