To teraz podłącz stary kondensator i zobacz jak będzie :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Test kondensatorow i jego zasady
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaDaj koledze odpowiedzieć
A nie juz mu cos sugerujesz
Ja pozwoliłem sobie "przetłumaczyć" to co opisał, ponieważ wydaje mi się że wiem co miał na myśli.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaCzy jesteś pewny, ze w ślepym tescie wskazałbyś ktore kondensatory słuchasz?
A czy zgadł bym które teraz grają? jeśli "znał bym" bardzo dobrze swoje stare kondy, to może i tak, ale raczej bym po prostu wybrał te które moim zdaniem lepiej grają.
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaMam dla ciebie jeszcze zła wiadomość
Podobno sa jeszcze lepsze kondy
Skad wiesz, ze na tamtych nie bedzie jeszcze lepiej?
Skomentuj
-
Chodzi o to, ze jeśli jesteś w stanie wskażą ktore graja to wtedy kupno droższych-lepszych ma sens
Jeśli nie to po co?
I przypominam, ze jeśli kondy ci graja inaczej a na któryms słyszysz roznice oznacza, ze której cos bardziej wycinają/kastruja pasywnie
Bo nie ma kondensatorow ktore cos dodają.
Nie ma takich elementow pasywnychJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaChodzi o to, ze jeśli jesteś w stanie wskażą ktore graja to wtedy kupno droższych-lepszych ma sens
Jeśli nie to po co?
I przypominam, ze jeśli kondy ci graja inaczej a na któryms słyszysz roznice oznacza, ze której cos bardziej wycinają/kastruja pasywnie
Bo nie ma kondensatorow ktore cos dodają.
Nie ma takich elementow pasywnychLast edited by Adam_85; 19.03.2015, 12:09.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta...fakt jest jednak taki, że gra inaczej i nie da się powiedzieć, że tak nie jest. Różnica jest zbyt znaczna...
Nie twierdzę, że tak samo jest w Twoim przypadku, ale radziłbym ostrożnie podchodzić do tych różnic :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Holgin Zobacz postaJuż to gdzieś pisałem; kiedyś włączyłem lampowe pre przed wzmaka, byłem zachwycony, instrumenty pięknie wybrzmiewały... Potem lampy odłączyłem i okazało się, że te wszystkie różnice wymyśliłem sam, albo po prostu dokładniej się wsłuchałem.
Nie twierdzę, że tak samo jest w Twoim przypadku, ale radziłbym ostrożnie podchodzić do tych różnic :)
Jednak ten mat co był w kolumnach, ciężko sobie wmówić, że był, ale go już nie ma
Weźmy pod uwagę jeszcze jedną ważną kwestie, tutaj kondy są dobrane na te 5,1uf, nie wiem jaką faktyczną wartość mają kondensatory SCR z tolerancją 5% 1,2uf + 3,9uf. Choć niby były parowane, ale ile uF mają to nie jestem w stanie powiedzieć.Last edited by Adam_85; 19.03.2015, 13:57.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postaWziąłem jednak Mundorf EVO OIL.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postascene i przestrzen uzyskaly dopiero po tygodniu katowania
Skomentuj
-
Zamieszczone przez pharoh Zobacz postaOlejaki musza sie wygrzac tydzien.
Do piekarnika się je wkłada ?
Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz postazrobię podmiankę po dłuższym użytkowaniu
Ja często mam problem z wyłapaniem zmian przy 2 rożnych zwrotnicach gdzie zmiana nie jest taka mała i muszę się przełączać w krótkim czasie bo inaczej po prostu ciężko jest to zapamiętać .
300PLN to ja wolał bym dołożyć do lepszej kopułki i słuchać na STX-sie za 3PLN :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaA w jaki sposób mają się wygrzać ?
Do piekarnika się je wkłada ?
Nic tak nie uzyskasz bo po dłuższym użytkowaniu nie będziesz pamiętał jak brzmiały przed zmianą i usłyszysz co będziesz chciał
Ja często mam problem z wyłapaniem zmian przy 2 rożnych zwrotnicach gdzie zmiana nie jest taka mała i muszę się przełączać w krótkim czasie bo inaczej po prostu ciężko jest to zapamiętać .
300PLN to ja wolał bym dołożyć do lepszej kopułki i słuchać na STX-sie za 3PLN :)
Nie będę się kłócił w kwestii wygrzewania, ale no początku to ja prawie góry nie miałem po paru godzinach zrobiło się na górze tłoczno:) Takie tam zjawiska pogodowe, może mam dużą wyobraźnie:)Last edited by Adam_85; 19.03.2015, 16:44.
Skomentuj
Skomentuj