Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przewody nie wiem czu tu.?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Przewody nie wiem czu tu.?

Wiem, że przewody nie grają ale jakich używacie w torze audio a jakich w zasilaniu.

Mogą być takie:

http://olx.pl/oferta/bazodrut-deluxe...tml#0e7b51be4d
    http://olx.pl/oferta/bazodrut-mk2-pr...tml#0e7b51be4d

albo jakieś inne np. 100 x tańsze...

Skomentuj

Co za badziew w oplocie od przewodu od zelazka? Ciągodrut jakiś.

Skomentuj

hahaha z tymi bazodrutami dowaliłeś Jacek. Co do tematu to pytanie w jakich warunkach będziesz korzystał z tych kabli. Najważniejsze żeby przewody sygnałowe miały pełny ekran(oplot lub folia), a nie masę w postaci kilku drucików. W zasilających liczy się jedynie średnica, dopasowana do prądów jakie mają przez nie płynąć.

Skomentuj

Możecie polecić jakieś mocno elastyczne przewody głośnikowe. Kiedyś kupiłem nakamichi z cienkimi linkami i izolacją była bardzo miękka.

Skomentuj

I to sa rzeczy jakie nas interesuja
            Przewod miedziany i dobrej konstrukcji i jakosc izolacji

A nie jakies brednie o zmianie brzmienia :p

Napisz dokladnie co ciebie interesuje

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              I to sa rzeczy jakie nas interesuja
              Przewod miedziany i dobrej konstrukcji i jakosc izolacji

A nie jakies brednie o zmianie brzmienia
              Brednie to to nie są, ja już się o tym przekonałem :)
              Kwestia tylko tego, czy opłaca się do danych głośników dawać droższy kabel niż standardowy 6-8zł na metr.

Skomentuj

Podepne się :-) a do fx 300 warto dać droższy kabel niż 6-8 pln :-) ?

Skomentuj

Zamieszczone przez góras Zobacz posta
                  a do fx 300 warto dać droższy kabel niż 6-8 pln :-) ?
                  Nie.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Brednie to to nie są, ja już się o tym przekonałem :)
                    Kwestia tylko tego, czy opłaca się do danych głośników dawać droższy kabel niż standardowy 6-8zł na metr.
                    A ja sie tu nie zgodze z ta cena
                    Dobre kable potrafia nieco wiecej kosztowac
                    Nie chodzi mi oczywiscie o audio voodoo

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                      A ja sie tu nie zgodze z ta cena
                      Dobre kable potrafia nieco wiecej kosztowac
                      W sensie że za niska cena?
                      Cordiale tyle kosztują.
                      Klotz kosztuje 10zł.

Ja już wiem że nie kupie Melodiki.
                      Last edited by marian; 22.03.2015, 23:11.

Skomentuj

możecie polecić konkretny model kabla głośnikowego łatwo dostępnego i w przystępnej cenie?
                        Last edited by kamil4772; 23.03.2015, 12:48.

Skomentuj

A do czego ten ekran podepniesz?
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

http://sklep.fusic.pl/chord-carnival...ny-dealer.html

zarówno na hi-endowych, jak i na budżetowych systemach pokazały, że ekranowane kable głośnikowe tworzą ekstremalnie spójne brzmienie niezależnie od systemu, do którego zostały podłączone. ekranowanie w Carnival SilverScreen redukuje interferencje, obniża poziom szumów i polepsza właściwości systemów budżetowych z którymi współpracuje
                            Całość zaś jest ekranowana podwójnym foliowym ekranem, każdy z 45% pokryciem, co zapewnia wysoki poziom efektywności ekranowania. Zewnętrzna powłoka jest zbudowana z półprzezroczystego materiału PVC, który wybrany został ze względu na wytrzymałość mechaniczną i niebywałe właściwości dielektryczne.

Jednak nie ma w rozsądnej cenie, nowe pytanie:
                            możecie polecić konkretny model kabla głośnikowego, łatwo dostępnego i w przystępnej cenie?
                            Last edited by kamil4772; 23.03.2015, 12:44.

Skomentuj

Procab LS25
                              http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Ja u siebie zazwyczaj stosuję Procab MC405 + Procab LS25
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Hermes
                                  +1
                                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez kamil4772 Zobacz posta
                                    http://sklep.fusic.pl/chord-carnival...ny-dealer.html

zarówno na hi-endowych, jak i na budżetowych systemach pokazały, że ekranowane kable głośnikowe tworzą ekstremalnie spójne brzmienie niezależnie od systemu, do którego zostały podłączone. ekranowanie w Carnival SilverScreen redukuje interferencje, obniża poziom szumów i polepsza właściwości systemów budżetowych z którymi współpracuje
                                    Całość zaś jest ekranowana podwójnym foliowym ekranem, każdy z 45% pokryciem, co zapewnia wysoki poziom efektywności ekranowania. Zewnętrzna powłoka jest zbudowana z półprzezroczystego materiału PVC, który wybrany został ze względu na wytrzymałość mechaniczną i niebywałe właściwości dielektryczne.
                                    Dobra nie chce mi się czytać opowieści z linku, gdzie ten ekran jest podłączony?

Skomentuj

Ekranowanie kabli głośnikowych? Chyba w przypadku kiedy biegną koło stacji transformatorowych :P Mówiąc kable sygnałowe miałem na myśli kable 1 lub 2 żyły + ekran.

Jeżeli chodzi o kable mikrofonowe to polecam coś tego typu:

Oplot krzyżowy, w środku 2 sznurki bawełniane, izolacja która łatwo się nie topi i nie zmienia swojej struktury pod wpływem zmian temperatury. Nie pamiętam jakiej to marki, bo firma zamówiła kilka kilometrów takiego kabla i został naniesiony swój napis.
                                      Last edited by DiGiCo; 23.03.2015, 16:21.

Skomentuj

Czaruję...
                                      X