Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2x GDN 20/60/3 w Band pass 4th isobaric

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2x GDN 20/60/3 w Band pass 4th isobaric

Witam ,
    od jakiegoś czasu gromadzę przetworniki do budowy klonów Bolero 200 tonsila ,zwrotnica i oprócz głośników średniotnowych i wysokotonowych bedą zupełnie inne (więc to nie bedzie idealny Klon bolero) ,ale wczoraj coś mnie tchneło aby zasymulować w bass box 4 rzędu zamiast 6rzędu , rezultat zadowalający , impuls poniżej 20mS ,pasmo zaczynające się od 28Hz , w układnie isobaric , obudowa też właściwie bez zmian (wielkość pozostanie ta sama)

W przypadku symulacji dla bolero 200 w układzie isobaric i 6th ipuls jest masakryczny i wg mnie nie do przyjęcia ok 30ms
    Może ktoś miał do czynienia z takim układem GDN 20/60/3 8R tonsila w takim układzie ? Z obudowami pasmowo przepustowymi mam doświadczenie ,nie jednokrotnie symulacje , budowa i pomiary potwiedzały początkowy zamiar

Temat podoba się, czekam na konkrety (za małe doświadczenie mam żeby doradzać )

Skomentuj

Jaki średniotonowy ?
      Podział wyjdzie dość nisko a w bolero było około 3l na średniotonowy .
      Lepiej było by kopiować układ z TANGO 200 . Dwa układy 4th dają możliwość rozciągnięcia pasma z zachowaniem szybkości i niskiego zejścia.

Skomentuj

Szkoda czasu i pieniędzy na takie projekty. Jakości z tego nie wycisniesz.

Skomentuj

Pogromco jak ty wykorzystałeś te GDN 20/60/3 ex :biggrin:

Skomentuj

Nie wykorzystałem

Skomentuj

:blushing:

Skomentuj

Cóż mogę powiedzieć ,porady wcale nie były pomocne . Wiec wykonany prototyp obudowy spisał się :)
                Słyszałem tango 200 i bolero 200 ,ale ten układ powala na nogi nawet Tango 200 w orginalnej konfiguracji , precyzja i niskie zejście jest naprawdę rewelacyjne .
                Polecam taki układ !

Skomentuj

Czaruję...
                X