Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ekonomiczny zestaw 3 drożny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wiem, że ryzyko uszkodzenia jest minimalne ale na pewno koledzy będą chcieli pochwalić się przed znajomymi i nocną imprezkę muszą przetrwać :) Te 20W trzeba przyjąć za dopuszczalne więc po co mają słuchać zniekształceń? Rozumiem, że AWX będzie sprzedany. Zamiast tego coś mniejszego, lżejszego na bas? Będę przekonywał aby zostawić TB na średnich i do niego dobierać resztę. Wchodzenie w 15cm to już konieczność zastosowania dobrej, drogiej kopułki do podziału <2.5kHz. TB W4 zgra się z każdą tanizną 100-150zł. Generalnie jestem za stosowaniem głośników średniotonowych na średnie :) No ale wygląd też ma znaczenie.
    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Tak jak pisalem sprzedanie stx'a nie wchodzi w gre. Po dlugich analizach zostal on wybrany i musi zostac:-) kwestia tylko co do niego dobrac najlepiej do kwoty 500, maks 600zl na wysokotonowki i sredniaki.
      Last edited by Adam_85; 28.04.2015, 16:18.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
        Wzmacniacz wyciągnie pewnie koło 170 watt, więc do 200 nawet nie dojdzie:-P Zresztą słuchać w domu 200watt:-)
        Ten stx jest cichy , wciągnie 2 stówki nawet nie zauważysz kiedy

Koledze raczej zależy na basie,
        No to nie lepiej skopiować projekt LuSzT-iego na 15cm awx i seas (no chyba że awx-a nie ma :) ) zamiast się męczyć ?

Kolejna propozycja jak się uda kupić za niewiele większą cenę jak jest teraz .
        http://allegro.pl/2x-audax-hm130z0-r...293274725.html

Fw146 jest dobry i warty uwagi .
        + np: http://audiotransducers.com/pl/ponad...tw030wa06.html
        Jest dedykowany średniak nawet :
        http://loudspeakershop.eu/glosnik-fo...35-p-2418.html
        chociaż w tym wypadku lepszy będzie raczej fw146 ze względu na większe możliwości na dole .

Skomentuj

Moze faktycznie najprosciej byloby skorzystac z projektu Lusztiego, jest nad czym pomyslec.

Skomentuj

Moze faktycznie najprosciej byloby skorzystac z projektu Lusztiego, jest nad czym pomyslec.
            Byłem dziś u kolegi, który ma sklonowany powyższy projekcik. Luszti chciałem Ci pogratulować!! Słyszałem tylko z klonem accuphase E-450 i z moją emu 0204. Grało to rewelacyjnie!!;-)
            Zdaje się, że nawet udało Ci się tego posłuchać :)
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Sluchalem i bardzo mi sie podobaly, najslabszym ogniwem byl 15 awx ale w sumie tez nie mozna powiedziec ze byl zly:-)

Skomentuj

Dziś pewnie bym to trochę inaczej zazwrotkował :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

No to byś miał okazję zrobić rewizję

Skomentuj

Jakbym dostał głośniki i jedną obudowę to czemu nie :)

Skomentuj

http://stx.pl/stx-pa-800.html

Uciagnie to awxy, czy to raczej kiepski pomysl jezeli zalezy nam na srednio - niskim basie?

Skomentuj

Czaruję...
                      X