Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki projekt wybrać?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki projekt wybrać?

Witam wszystkich (to mój pierwszy post)
    Jestem nowy ale już od jakiegoś czasu śledzę różne tematy
    Zbudowałem TL w oparciu o projekt dabyl'a z seasem, jestem z konstrukcji bardzo zadowolony, jednak nie zawsze daje radę w muzyce jaką słucham
    np na wspomnianych TL'kach super brzmi Pink Floyd, ale już mocniejsze brzmienia nie do końca ze względu na pewne ograniczenie w kick basie, o którym nie jeden wspominał, napędzane są Uniampem i tak już zostanie (w sypialni)

Chciałbym zbudować drugi zestaw coś znacznie większego, najlepiej 3 drogi tym razem do muzyki rock/metal, lubię brzmienie kopułki seas 27tbfc/g więc jak ona była by na górze będzie ok do takiej muzyki jak najbardziej się nadaje.
    I tu proszę o propozycję projektów jakimi powinienem się zainteresować? Szukam czegoś co będzie grało czysto, nie będzie zamulało, słucham tylko z CD w tej chwili Denon 755AR +mod opampy na lampki
    Dodam że napędem nie będzie problemu narazie mam Denona 735r a planuję NAD C370, albo swoją konstrukcję

Jeśli wątek w złym miejscu przepraszam i proszę o przeniesienie
    Last edited by poeta; 14.05.2015, 13:00.

Podaj budżet i rozmiar pokoju w jakim to będzie grało.

Skomentuj

35m2, głośniki z zwrotnicami do 2kzł, dodam że muszą być stojące

Skomentuj

Całkiem niedawno miałem identyczny problem. U mnie miało grać w 38m2, budżet taki sam z tą różnicą że kolumny miały grać lepiej od magnatow motion 1000. Pawel S doradzila fx 300 i jestem bardzo zadowolony. Ale tak jak mówię umnie grały magnaty a one teraz jak widzę to były dobre w robieniu hałasu :-)

Skomentuj

Kolega chce 3 drogi a z takim budżetem można już zaproponować SB23NRXS45-8, SB12MNRX25-4, SB29RDC-C000-4 i zostanie 500zł na zwrotnice na dobrych elementach.

Skomentuj

Myślę nad projektem LuSzTi z 10''awx'em w tl. Czy to dobry pomysł?

Skomentuj

Ja proponuję Visaton ALTO III C z 27tbfc/g na górze (o ile wysokotonówka zgrałaby się z resztą głośników). Góra byłaby taka jaką znasz i lubisz, średnica lekko wycofana ale bardzo muzykalna no i ten fenomenalny zróżnicowany, kolorowy, soczysty bas. Generalnie jest to świetne zestawienie do rocka, takie lekko Old schoolowe brzmienie z podbitymi krańcami pasma (słuchałem tylko z oryginalną DT 94, ale myślę że lepsza wysokotonówka wyciągnie ten zestaw tylko wyżej). Tylko ktoś musiałby przeprojektować zwrotkę.

Skomentuj

Za cienki jestem na projektowanie dlatego pytam o jakiś sprawdzony gotowy projekt

Skomentuj

Podobno tl z 10awx sprawdza się w rocku więc może spróbuj

Skomentuj

Zamieszczone przez poeta Zobacz posta
                    27tbfc
                    Mój projekt 3way z DXT , fw146, dayton rs225 .
                    Zamieszczone przez Leniwiec_Marek Zobacz posta
                    ale myślę że lepsza wysokotonówka wyciągnie ten zestaw tylko wyżej
                    Tych głośników to nawet berylowy SS nie wyciągnie

Skomentuj

Ciekawy projekt, a ma ktoś porównanie projektu projektu Ravena z tl stx10". Jeszcze powiedz mi jakiej muzyki słuchasz na tych kolumnach

Skomentuj

Czaruję...
                      X