Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Philips FWB-C780 - pomoc w doborze zamiennika membrany SBI-GV 20

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Philips FWB-C780 - pomoc w doborze zamiennika membrany SBI-GV 20

Witam serdecznie,

Potrzebuje pomocy w zlokalizowaniu czegoś co wydawało mi się głośnikiem, jednak po demontażu okazało się jakiegoś rodzaju konstrukcja z dwiema membranami.
    Przedmiot pochodzi z mini wieży Philipsa FWB-C780 z systemem WOOX, niestety nie mogę zlokalizować zamiennika tego elementu, była podjęta próba klejenia jednak bez pozytywnego rezultatu. Piszę ten post ponieważ darzę sentymentem ten sprzęt i chciałbym go zreanimować.

Być może ma ktoś dojście do źródeł magazynowych philipsa bądź wie gdzie to można kupić, ewentualnie czy wchodzi w grę zamiennik tej membrany a jak tak to co i gdzie ?

Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam

Witaj.
    Sprawa nie jest prosta. Napisz do kilku serwisantow glosnikow w kraju, moze cos dosztukuja. Napisz rowniez do serwisu Philipsa i podaj model sprzetu.

Skomentuj

Witam ponownie,

Faktycznie sytuacja jest słaba, zorientowałem się nieco w temacie i jak na razie każdy rozkłada ręce. Od philips polska począwszy na prywatnych serwisach skończywszy..
      Philips nie ma już tego na magazynach, podobno trzymają do max 4 lat wstecz części do aktualnie produkowanego sprzętu z tego co się dowiedziałem. ebay, amazon czy też allegro nic nie pokazują.

Zamiennika też nie zamontuję ze względu na specyficzną konstrukcję obudowy tej membrany. Pozostaje jedynie poszukać mądrego człowieka który podejmie się wklejenia nowych. Sam nie mam na tyle wiedzy i dojść w tym temacie aby samemu pokusić się o dłubanie.. Dobór membrany, kleju + nietypowa konstrukcja, może doprowadzić do tego iż fajna mini wieża trafi do piwnicy choć mogła by jeszcze służyć :)

Jeśli mógłbym prosić o pomoc w zlokalizowaniu człowieka który ma niezbędną wiedzę i podjął by się wklejenia nowych membran, byłbym wdzięczny.
      Last edited by karollnb; 20.07.2015, 16:00.

Skomentuj

Witam chyba będzie najłatwiej kupić http://www.ebay.co.uk/itm/Philips-FW...item280226d024

Skomentuj

Jeśli nic nie znalazłeś to chyba gdzieś u mnie leżą takie membrany pasywne.

Skomentuj

Zamieszczone przez MM 13 Zobacz posta
            Jeśli nic nie znalazłeś to chyba gdzieś u mnie leżą takie membrany pasywne.
            A w jakiej cenie mógł bym je od pana odkupić

Skomentuj

Z technicznego punktu widzenia jak patrzę na konstrukcję TYCH piankowych zawieszeń, to chciałbym zobaczyć ich stopień asymetrii nieliniowości sztywności w funkcji wychylenia... Kms(x)

Skomentuj

Czy komus tutaj nadal zaley na tych pasywnych membranach? Mam kontakty, ktore byc moze moglyby sprawic male cuda.
                Last edited by El_liero; 04.09.2015, 14:19.

Skomentuj

Cześć

Temat odkopany ale aktualny, pożyczyłem koledze mój stary subwoofer Philipsa. Po ok 1,5 miesiąca oddał mi go stwierdzając ze pożyczyłem już uszkodzony :/ !!!
                  Membrana WOOX (biała) jest w połowie rozdarta.

https://goo.gl/images/vzGK24

Chcę go naprawić stosując oryginalną MB ewentualnie skleić jakimś elastycznym klejem lub założyć inna MB która będzie odpowiadać średnica oraz +/- wagą

Pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                  X