Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sadzicie o takich monitorkach?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co sadzicie o takich monitorkach?

Witam,
    planuje zrobic male monitorki ktore wspolpracowac mialyby z subem na ARN226. Przyjrzalem sie glosnikom Alpharda i wedlug mnie ponizszy duet rowniez w obudowie zamknietej sprawowalby sie doskonale:

WH506 - 14 cm, 25W, 75 - 5000Hz, 89dB
    TW310 - 8 cm, 10W, 2000 - 20 000Hz, 92dB

Prosze o jakies sugestie

Dzieki i pozdrawiam
    Adam

WH506 tworzy zgrany duet z TW302, wiem bo sam robiłem kiedyś coś takiego. Jednak wadą WH506, jest to, że dość szybko osiąga XMax i trochę zniekształca dzwięk, pozatym basu poniżej 60-70Hz z niego (przy closed) nie uświadczysz. Za to jest niesamowicie głośny jak na takiego malucha.

Skomentuj

wszystko git tylko kopułki zmien bo z alfredów wysokich tonów nie wycisniesz, te ich wysokotonowce to jakas pomyłka gdwk9/80/1 + sw607 alfreda, to zagra ładnie, pod wzmakiem minimum 2x50 W głośno , jak na takie małe padaczki to bas bedzie niski, miekki i bardzo przyjemny az chce sie słuchac :)

Skomentuj

zrób arv104 i arn 150 i bedzi e pasowało do suba

Skomentuj

A niedawno ktoś mi odradzał budowanie czegokolwiek na modelach z serii SW. i co teraz??

Warto SW1203 czy jednak nie warto??
          OTO JEST PYTANIE!

Skomentuj

sw1203 to jest subwoferek ktory niewarty jest grosza sw607 to 16 cm głosnik do konstrukcji 2 way który za swoja cenę śwnietnie sie spisuje w kolumnie jak i monitorku

te dwa głośniki niemająze soba nic wspólnego

Skomentuj

Czaruję...
            X