Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy wpis na forum wiec proszę o wyrozumiałość
.
Mam zamiar zbudować moje pierwsze kolumny z prawdziwego zdarzenia i dlatego potrzebuję waszej pomocy.
Wybrałem już głośniki i wygląd kolumn lecz wygląd to zewnętrzna skorupa, bardziej interesuje mnie to co wymyśliłem w środku.
Zacznę od przetworników bo tu będę potrzebował najwięcej pomocy
Średnio niskie - Seas U18RNX/P H1571 - Prestige Series
wysokie - Peerless Vifa XT25BG60-04
I teraz najtrudniejszy etap, woofer tu sprawa jest skomplikowana bo chce przerobić swoje 2 subwoofery (jednakowe) z logitech bo mam 2 zestawy głośników komputerowych lecz to nie byle pierdziele tylko potężne konstrukcje jakich już dziś nie produkują. Woofery chciałbym umieścić w środku kolumn tak żeby nie były widoczne a schodziły bardzo nisko. I tu pytanie czy w ogóle warto, czy nie przegnę z tym basem.
I kolejna sprawa to zwrotnice które po omówieniu sprawy z Basem
chciałbym kogoś obarczyć wyliczaniem i jakimś schematem co jak połączyć.
Wygląd to Sonus Faber Venere 2.5
Spróbuje wykonać jakiś projekt na te kolumny z Subwooferem w środku i pokaże co mam na myśli bo chciałbym żeby kolumny grały pełną gamą dźwięków.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź co do wyboru przetworników.

Mam zamiar zbudować moje pierwsze kolumny z prawdziwego zdarzenia i dlatego potrzebuję waszej pomocy.
Wybrałem już głośniki i wygląd kolumn lecz wygląd to zewnętrzna skorupa, bardziej interesuje mnie to co wymyśliłem w środku.
Zacznę od przetworników bo tu będę potrzebował najwięcej pomocy
Średnio niskie - Seas U18RNX/P H1571 - Prestige Series
wysokie - Peerless Vifa XT25BG60-04
I teraz najtrudniejszy etap, woofer tu sprawa jest skomplikowana bo chce przerobić swoje 2 subwoofery (jednakowe) z logitech bo mam 2 zestawy głośników komputerowych lecz to nie byle pierdziele tylko potężne konstrukcje jakich już dziś nie produkują. Woofery chciałbym umieścić w środku kolumn tak żeby nie były widoczne a schodziły bardzo nisko. I tu pytanie czy w ogóle warto, czy nie przegnę z tym basem.
I kolejna sprawa to zwrotnice które po omówieniu sprawy z Basem

Wygląd to Sonus Faber Venere 2.5
Spróbuje wykonać jakiś projekt na te kolumny z Subwooferem w środku i pokaże co mam na myśli bo chciałbym żeby kolumny grały pełną gamą dźwięków.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedź co do wyboru przetworników.
Skomentuj