Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rozbudowa dołu soundsystemu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rozbudowa dołu soundsystemu

Siemanko :)

Sprawa wygląda tak. Posiadamy soundsystem z 4 paczkami na 46/1400 STX. To są tuby strojone na 38Hz z zamkniętą komorą o pojemności 140l. Chcemy zainwestować z konkretniejsze przetworniki i jest do dyspozycji +/- 1300zł na sztuke. Na razie myśleliśmy o Eighteen Sound 18W1000, Kilomaxach czy np Fane Colosus Prime 18XS.

Założeniem jest raczej efektywność niż turbo zejście poniewaz soundsystem gra głównie w elektronicznej muzie (psytrance/progressive itp). W grę wchodzi również budowa odpowiednich paczek pod nowe sprzęty chociaż tuba wydaje się odpowiednim rozwiązaniem :)

Podzielcie się proszę doświadczeniami, czy ktoś działał z tymi przetwornikami czy innymi nadającymi się do takiego zadania. Z góry dziękuję za każdą dobrą radę :)

Ooo, kto do nas zawitał :)

Tu musiał by się Granat wypowiedzieć, bo już kilka głośników zatubiał.
    Kilomaxy to ponoć kicha, czytałem że do tub właśnie się nie nadają, szybko padają mechanicznie.

sz... :p
    Last edited by marian; 27.07.2015, 21:15.

Skomentuj

18w1000 chyba nie jest produkowany ?

lw1250 czy rcf s801 by się nadawał. Co z wzmacniaczami ? macie przynajmniej 1kW do dyspozycji na głośnik ?

Skomentuj

Na razie sa dwa stx pa 2500 wiec teoretycznie przy 8r 900w a przy 4r 1250. Teoretycznie... pewnie w niedlugiej przyszlosci cos lepszego na zasilanie

Skomentuj

Sugeruje te które wymieniłem wyżej w obudowach typu br. Nie wiem jaki jest max spl tych tub na tych stx, ale jeśli jesteście mobilni to lepiej zrezygnować z tub.

Skomentuj

Czaruję...
          X