Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer Sonos

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Co Wy mnie tu jakies popierdulki pokazujeta. To jakies zawody na najwiekszego basowego mula ze znieksztalceniami na poziomie 30%?

http://www.humblehomemadehifi.com/do...20Sub_copy.pdf tak sie robi suby
    Serious??

Po dwa takie na skrzynie w układzie izobarycznym, zapewnią jeszcze niższe thd. I to jest dopiero sub z prawdziwego zdarzenia.

Skomentuj

Jak ktos ma portfel z gumy, to czemu nie, choc w przypadku takich subow...
      Poza tym, uwierz mi - nie uslyszalbys roznicy, bo takie subwoofery nawet bez izobarykow osiagaja rekordowo niskie znieksztalcenia.

Skomentuj

Zdaje sobie z tego sprawę. Jednak jak już mamy iść środkiem drogi, to po całości :-)

Bardziej na "serious", obecnie produkuje sie coraz więcej miniaturowych zabawek do techniki telewizyjnej z wszechobecną bezprzewodowością. Mmnie to coraz cześciej zniechęca, ale...
        wybór zależy od tego do czego się takiego urządzenia potrzebuje i jakie warunki akustyczne można dla niego spełnić. Czasem nie miałoby sensu stosowanie rozwiazań bezkompromisowych akustycznie. Wtedy wygrywają różne plastikowe zabawki na wi-fi.

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          tak sie robi suby
          Nie wiem jak konstrukcja suba (projekt), ale głośników PD na suba nigdy bym nie kupił

Skomentuj

Nie na temat...
            Najzabawniejszy temat od bardzo dawna.

Top sub za 2,5 tysia.

Szczęliwy człowiek jesteś

Skomentuj

Dobra Marian fajny ten sub to gdzie go kupie za 2,5k złotych podaj stronę to sobie zamówię tylko szybko ....

Skomentuj

To w końcu chcesz go robić za 2,5kzł czy kupić gotowy, bo się zgubiłem..?

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez Konstrukcjonista Zobacz posta
                  gdzie go kupie za 2,5k złotych ....
                  Sonos kosztuje dokładnie 2.999 złotych [cena podana w sposób typowy dla sklepu "nie dla idiotów"] i kupisz go w tej cenie wszedzie.
                  Znalazłem kilkanaście sklepów oferujacych ten głośnik w takiej cenie w tym media markt, RTV-Euro-AGD, Saturn i sklepy specjalistyczne internetowe.

Widocznie do bałtyckego portu zawinął niedawno kontenerowiec ze świeżym ładunkiem z Chińskiej Republiki Ludowej. Wiec przez jakiś czas takie bedą ceny tego suba.

Jeśli chcesz oszczędzić, to musisz poczekać, aż kontener spadnie na nabrzeże podczas wyładunku.
                  Wtedy kupisz tego suba za 2.699 złotych - jak tutaj http://www.saturn.pl/gl-basowy-sonos...FSTncgodfIYP-Q

Oczywiście możesz próbować zrobić klon tego suba na kanciatych głośnikach jesli znajdziesz firmę gnącą i tnacą plexę, oraz drukującą rury b-r o zmiennym przekroju, która sie tego podejmie. Ale 500 złotych raczej w ten sposób nie oszczędzisz.
                  Last edited by kubedesprit; 07.08.2015, 07:15.

Skomentuj

Nie na temat...

Na aliexpress czyli bezpośrednio od chińskiego producenta można go kupić za ok. 1200zł, więc nie wiem skąd taka kosmiczna cena w Polsce.
                    Warunek: zakup 100szt., ale przesyłka gratis :biggrin:
                    http://www.aliexpress.com/item/Whole...422780418.html

Skomentuj

Nie na temat...
                      Może to z kontenera, który spadł na nabrzeze jeszcze przed załadunkiem w PRC :)
                      A skąd taka cena u nas? Bo niemieckie hipermarkety muszą zarabiać też na polskich klientach.

Wszystko sie zgadza - cena towaru od producenta oryginalnego wyposażenia +100% narzutu "producenta" marki + marża detaliczna. I z 1200zl robi się 3000zl ceny detalicznej

Skomentuj

Piotrek przecież mówiłeś ze to szajski plastik a podniecasz sie cena 1200zl ?? Skąd ty sie wziąłeś.... Dolphi chciałbym go zrobic sam ale ten sub co zaprezentował kozaczek Marian to za 2,5k bym go kupił bo wiem ze warty jest znacznie więcej :)

Skomentuj

...bo wiem ze warty jest znacznie więcej
                          Nie możliwe, słyszałeś coś lepszego od tego Sonosa? :biggrin:

Skomentuj

podniecasz sie cena 1200zl
                            Nie podniecam się tylko śmieszy mnie ta kwota a jeszcze bardziej 2,5k PLN w Polsce za taki badziew.

Ciebie chyba za to bawi wywalenie takiej kasy na substytut prawdziwego suba.
                            Last edited by piotreq123; 07.08.2015, 20:23.

Skomentuj

Czaruję...
                            X