Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jbl gt4-10

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jbl gt4-10

witam skladam od dluszego czasu kino po frontach przyszla pora na suba dodam ze fronty to klasyczna konstrukcja 2xarn226/07 +arp+arv104 co do tego jbl kupilem go po cenie rownej arn 312 wiek mysle ze dobrze wybralem .bede mial problem zasilic tego malego smoczka ale jkoas to sie zalatwi . mam ppytanie czy robic obudowe zgodnie z wykresami producenta dostaczonym do glosnika czy cos zaoferujecie z trzech odudow wybieram br ale strojenie jest jeej na 25hz strasznie nisko co wy na to zalaczam skan wykresow pozdrawiam
    Załączone pliki

wklep sobie parametry do winisd i ustaw takie same wymiary br przy tej samej budzie. zobaczysz ze fb wyjdzie wyzsze. to jest własnie to nad czym sie głowie... winisd zawyza f strojenia BR.

poczytaj tez ten temat:
    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic229518.html

Skomentuj

no wg mnie ten głośniczek nie abrdzo sie niedaje do kina, no chyba ze fronty dają dużo głebokiego basu, bo on bardziej ciśnienie wytwarza niż nisko zchodzi... No chyba ze lubisz zeby ci kalte wyrywało:) CO do obudowy to abrdziej polecam zamkniętą.

Skomentuj

co fo frontow to sa zamkniete i bas jest ale nie to samo co br wiec chialem je wspomoc subem z br .co do zamknietej to dedykowana jest 21l i nie wiem czy takie male dudlo da wystarczajaco niski bas a na takim mi zalezy.

Skomentuj

zamknieta 21L w tym przypadku sprawdzi sie tylko w aucie bo tam jest podbicie najnizszych f. do domu tylko br. nie sugeruj sie wysokim jak na br qtsem( :-) ) ten głosnik ma w miare wysoki BL i powinien poradzic sobie w br.

Skomentuj

czyli sugerowac sie wszystkimi danymi jbl jesli dobrze licze to br 7,5cm na 30cm 3'-12" 49l ?i jak skobinowac taka dluga rorke tylko laczenie z pcv?czy sa moze tak dlugie?

Skomentuj

z pcv ale ona trohe długa niesądzisz
              pozdro

Skomentuj

nie do końca się zgodze że win isd zawyza.... zrob pomiary to się dowiesz...

Skomentuj

to mozna kogos prosic o konkretna pomoc z tym br wiem ze to roszke za dlugie i poza w tych 50l nie zmiesci mi sie bo mam nietypowe pudlo.ma ktos jakies sugestie?

Skomentuj

Według mnie strojenie na 25 Hz jest zbyt niskie. Ja bym stroił w okolicach 30-35Hz. Wtedy też długość rury jest do zaakceptowania.

Skomentuj

ale przy takim ukladzie jest dos znaczne podbicie .kurde nie wiem co mam z tym zrobic myslalem ze jak bede mial dobrej marki glosnik to bedzie latwiej z obudowa a tu odwrptnie i nie ma zadnej konkretnej odpowiedzi ,chyba nie lubicie JBL

Skomentuj

boze sma troche pomyśl na www.audiomania.prv.pl jest wszystko dokładnie opisane co i jak :P wykaz minimum dobrej woli zamieść wyniki symulacji a my ci powiemy co poprawić

Skomentuj

słasnie sie kapnołem ze ta chaka w budzie 49@25 jest robiona do samochodu( z dosc znacznym spadkiem w kierunku dolu)

jak do domu to zrob 40L i br strojony na 33hz

z mojej strony to jest ostatnia propozycja, jak chcesz wiecej to poczytaj(dowiedz sie wiecej) i sam pokombinuj.

Skomentuj

Czaruję...
                          X