Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zestaw komputerowy 2.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zestaw komputerowy 2.1

Witam.
    Jak zły dział to wybaczcie/

Chciałbym zrobić zestaw pokroju logitech z 2300 2.1
    na same głośniki mogę wydać do 300 zł
    Nad wzmacniaczem jeszcze się nie zastanawiałem
    Doradzicie jakieś głośniki pokoju własnie logitecha z2300
    Chce się zdać na wasze doświadczenie

Pozdrawiam

Kup uzywane logitechy i po problemie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Kup uzywane logitechy i po problemie.

Napisałem pokroju a nie kopię.
      Konkretniej chodzi mi o podobną moc i zgranie głośników satelitarnych z subwooferem

Skomentuj

Kasa, którą masz na wydanie nie wystarczy na zrobienie takiego zestawu.
        Na same głośniki i wzmacniacz wydasz więcej a gdzie jeszcze skrzynki i ich wykończenie?
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zestawy 2.1 sa wbrew pozorom trudne do wykonania dla poczatkujacych. I tak jak kolega Luszti napisal - za malo masz kasy.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            Kasa, którą masz na wydanie nie wystarczy na zrobienie takiego zestawu.
            Na same głośniki i wzmacniacz wydasz więcej a gdzie jeszcze skrzynki i ich wykończenie?

Źle mnie zrozumiałeś, albo nie jasno napisałem
            chodzi mi ze 300 zł na same głośniki do suba i satelitek + koszty wzmacniacza obudowy itp

Skomentuj

A co to jest 300zl? Tyle to kosztuja jakies przyzwoite szerokopasmowki np daytony. A gdzie glosnik do suba? drugie tyle minimum.

Skomentuj

napiszę tak
                chce zrobić taki zestawik z taką kasą przeznaczoną na same głośniki ponieważ chcę spróbować swoich sił i jak coś skleje mieć satysfakcje bo wiadomo że mogę kupić od razu używane logitechy.
                idzie coś złożyć za 500/600 zł ? nie chce też składać od razu nie wiadomo czego bo jak coś zje^$#e to trochę lipnie jak pójdzie głośnik za kilka stów

Skomentuj

Nie możesz napisać po prostu ile chcesz na wszystko kasy przeznaczyć? Nie będzie prościej?
                  marcinsywala.pl
                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Janusz! Zobacz posta
                    idzie coś złożyć za 500/600 zł ?
                    yyy.. no napisałem

Skomentuj

Nie napisałeś, że ta kwota jest na wszystko. Wczesniejsze posty dotyczyły głośników...

Dla mnie szkoda zachodu. Sam wzmak 2.1 na TDA bedzie z 200zł kosztował, a gdzie reszta?
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

to co bardziej doradzacie ? lepiej kupić używanego logitecha za 400 zł ?

Skomentuj

Zgadzam się
                          marcinsywala.pl

Skomentuj

A nie lepiej w tej cenie złożyć coś w stereo? Za taką kwotę zrobisz juz fajne monitorki.

Skomentuj

Jeszcze niedawno ktos o tym pisał...
                              " lepiej idz kup nowe niz zrób sobie sam" najlepiej tak powiedziec...
                              Jesli ktoś sie zaprze to 200zł na głośniki mu starczy, byle w trakcie nie stracił chęci na budowę. Bo jesli straci to nawet glosniki za 2k będą leżeć w kartoniku.
                              Paweł S. Wstawial projekty na stx, na same głośniki 300zl by starczyło. Oczywiście plus xx zł na zwortnice ,plus xx zl na obudowę itd...
                              Fakt ze nie bedzie tak "tuklo bassem" jak kupne ale suba tez moze złożyć w kolejnym etapie. Wzmacniacz raczej faktycznie kupic niz składać. Chyba ze masz jakas wiedze elektroniczna to śmiało, projektów Ci tu dostatek
                              Last edited by _NATAN_5064; 26.08.2015, 16:33.

Skomentuj

O jakiej wielkości kolumnie myślisz? Pokrój tych z tego Logitecha, które mają na oko 15x10x10cm czy bardziej monitorkach 30x15x20cm, do których dorzucisz suba?

Co do wzmacniacza to za 70zł na allegro kupisz złożoną płytkę stereo z zasilaczem, do tego potrzebny jeszcze transformator 200W 2x22V 96zł z Toroidy, do tego jakieś pierdółki typu gniazda, kabelki do złożenia i radiator za powiedzmy 40zł chociaż może to za dużo. Tu już wychodzi 206zł, a jeszcze nie mamy zasilania dla subwoofera.
                                Teraz drugi taki wzmacniacz za 70zł połączony w mostek, drugie takie trafo, jakiś panel z regulacjami, sumatorem sygnału itp., radiatorem. No powiedzmy 250zł. Za podobną kwotę można kupić gotowy panel o podobnej mocy.
                                To już 460zł nie licząc pierdółek i kosztów przesyłek. Mniej więcej zostaje 100zł.
                                To jest podsumowanie nie najgorsze ale też nie najlepsze, z którego będziesz mógł korzystać dość długo chyba że Ci się znudzi.

A teraz głośniki, do nich zwrotnice, do nich obudowy.

Przy Twoim budżecie odpuściłbym suba, dał lepsze monitory i z czasem jak będzie brakowało basu zrobił dalszą część albo kupił gotowego suba.

Skomentuj

Proponuje monitorki na 14 SCX i PC.X to koszt 400 zł z obudową. A za 200zł mozna nabyć gotowy firmowy wzmacniacz. Z czasem mozna zrobić suba na 22SCX i mostku TDA to jakieś kolejne 400zł i bedzie ładny zestaw.

Skomentuj

http://diyaudio.pl/showthread.php/25...1-200-8-f-p-pc

tutaj forumowicz zrobil takie 2,1
                                    glosniki stx, wzmacniacz z ebay

jak ma grac to rob diy
                                    jak ma robic halas i glownie stawiasz na bas to kupuj uzywane logitech

Skomentuj

Czaruję...
                                    X