Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dali 450 co zrobić z wysokimi?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dali 450 co zrobić z wysokimi?

Witam wszystkich serdecznie. Od jakiegoś czasu słucham klona accu e-450 z dali 450 z czerwonej serii. Stare... ale accu dał im nowe życie naprawdę jest dobrze tylko coś bym chciał zrobić z tą górą. Czytałem trochę na sąsiednim forum ale jednak zapytam jeszcze was. Ma ktoś jakąś fajną receptę na przerobienie tych kolumienek? Chodzi mi o konkrety co wymienić na co. Chciałbym wydać maksymalnie 1000zł - 1400zł No chyba że nie opłaca się w nie inwestować. Z góry dzięki za zainteresowanie tematem.

A co konkretnie nie pasuje Ci w dzwieku?

Nowy glosnik=nowa zwrotnica, jesli ogarniesz temat to mozesz wstawic np 27TBCG

W innym wypadku lepiej spzredac to co masz i za 2 tys lub nieco ponad skoczysz ze 2 klasy wyzej z uzywanymi kolumnami
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

A jakie konkretnie kolumny masz na myśli za te 2000zł?

Skomentuj

Co w 450 wsadziłeś za opamp, zaraz przy złączu sygnałowym?
        Drugi to serwo i włożenie jrc5532 też ma lekki wpływ na dźwięk (w/g kolegi bo ja jeszcze nie miałem okazji sprawdzić).
        Co ci się w tych wysokich nie podoba?
        Last edited by dzwiedziu; 01.09.2015, 16:44.

Skomentuj

muses 02 czekają w pudełku jeszcze nie przetestowałem. Ale wiem że w tych dali te wysokie są najsłabszym ich punktem. Są dość wycofane przez co mało szczegółowe słychać że potencjał jest jednak detale są słabo słyszalne.
          Last edited by kizol666; 01.09.2015, 16:47.

Skomentuj

Mam concepty 6 i na 4580 wysokie tony bardzo "syczały', po zmianie na muses02 bardzo się to uspokoiło, niskich tonów trochę ubędzie oraz średnica się poprawi.
            Spróbuj i dasz znać.
            Możesz też próbować zmienić na np lme49990 http://allegro.pl/przejsciowka-z-2sz...235785905.html
            Na razie to najszybsza opcja, a czy dobra to sam oceń.

Ja porównywałem swoją 450 z oryginałem, ale pre z oryginału i w/g nas klon z muses02 zagrał na wysokich i średnicy identycznie, za to na dole troszkę lepiej.
            Last edited by dzwiedziu; 01.09.2015, 16:53.

Skomentuj

Wpakuje te muses i zobaczę. Mam jeszcze przygotowane na wejście kondensatorki ero mkt 1862 powinny trochę rozjaśnić całość.

Skomentuj

Możesz też deko pomanewrować filtrem na wejściu, o ile pamiętam Adam_85 się nim bawił.

Skomentuj

Zastanawia mnie jeszcze jakie kolumny kolega chciał mi polecić za 2k że aż o dwie kasy do góry lepiej grają? Bo w sumie te Dali to naprawdę dobrze sobie radzą... ale żeby aż o dwie klasy?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jutro podpinam pre na ecc88 ciekawe jak to z lampą zagra testowałeś dźwiedziu?

Skomentuj

Nie, testowałem na pre z oryginału i gra lux, testowałem na klonie c2810, bardzo fajnie się to zgrywa, koledzy na as testowali 7100 z klonem lamma i gra ponoć najlepiej.
                    Ale do tego też dochodzi reszta systemu, więc dobry dack czy cd, kolumny (kable pomijam:-)) itp.

Skomentuj

Ja teraz gram na pga2311 i jak na mój gust jest ok. No ale nie po to robiłem osobno pre żeby zostać przy jednym trzeba potestować kilka i wybrać jeden

Skomentuj

O.k lampowe pre ładnie pozamiatało, gra o wiele lepiej niż moje pga tylko jest jeden problem zeżarło mi połowę basu. Ale nie ma co się dziwić to nie jest na ecc88 tylko na 6n1 kondensatory china wszystko china . Ale itak jestem pod wielkim wrażeniem jak to gada z accu. Wychodzi na to że muszę zbudować jakiś fajny przedwzmacniacz dla siebie... jakieś propozycje? a może ma ktoś gotowca do sprzedania?

Skomentuj

Lamm :-) ??
                          Ponoć lepszy od klona c2810.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                            Lamm :-) ??
                            Ponoć lepszy od klona c2810.
                            Dasz jakiegoś linka z fajnym opisem tego sprzętu?

- - - - - aktualizacja - - - - -

A co myślisz o buforze Passa DCB1 ?

Skomentuj

http://www.audiostereo.pl/przedwzmac...page__hl__lamm

Skomentuj

Zamieszczone przez kizol666 Zobacz posta
                                A jakie konkretnie kolumny masz na myśli za te 2000zł?
                                CANTON ERGO 90, dali nie sa zle, ale w porownaniu do Cantonow to brakuje im sporo "dociążenia" w dzwieku

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
                                  CANTON ERGO 90, dali nie sa zle, ale w porownaniu do Cantonow to brakuje im sporo "dociążenia" w dzwieku
                                  No faktycznie sensowne kolumienki ale chyba jedne z niewielu w tym zakresie cenowym. A te które są wystawione na znanym serwisie aukcyjnym to twoje? :)

Skomentuj

Nie to nie są moje, kiedys przymierzalem sie do zakupu Cantonów zanim kupilem swoje Sony

bdb sa jeszcze ERGO SC-L i ERGO RC-L ale to juz kwoty ok 3000zl i warto je kupic z dedykowanym kontrolerem ktory podpina sie pod wzmacniacz

Skomentuj

Powiem ci że w tym wątku z lamm-em znowu więcej jest przepychanek niż konkretów. No ale jak dyskutują tak zaciekle to wiadomo że jest o czym :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kizol666 Zobacz posta
                                        Chodzi mi o konkrety co wymienić na co
                                        hym...niech pomyśle ... konkretnie to sprzedać w pizdu i zrobić dobre kolumny :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X