Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czym napędzić STX-a 27/150/4 sc nowa seria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czym napędzić STX-a 27/150/4 sc nowa seria

Czym napędzić STX-a 27/150/4 sc nowa seria ??
    tda 7294 bedzie za słaby :?
    pomurzcie :/

stx lubi moc, o czym się przekonasz używając przycisku szukaj

ten post powinien znaleźć się w dziale elektronika

Skomentuj

w tym problem że nic ciekawego nie znalazłem :/ pisali tylko o mostku tda 7294 :/ a po 4 omowego stx się nie nadaje a mostek tda 7250 :/ robił ktos cos takiego ??

Skomentuj

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.p...&highlight=tda

Skomentuj

Jeżeli się nie pogiewasz to skorzystam z okazji i spytam się czym mozna napędzić SLS 10, czekam na poważne odpowiedzi

Skomentuj

Ja bym je napedzał turbiną parową. Jakoś pytanie typu czym napedzić kojarzy mi się z np. jak wlać wode do czajnika, lub czym podlać kwiatki

Skomentuj

No to muszę przyznać, że cierpisz na jakieś zaburzenia w kojarzeniu, mało tego jeszcze masz problemy z czytaniem bo prosiłem o normalne odpowiedzi! w miarę inteligentna osoba by zrozumiała i podała (jeśli miała z nim do czynienia) podstawowe parametry wzmacniacza pod w/w głośnik

bez urazy, pozdrawiam

Skomentuj

min 150W w sin kazdy wzmak bedzie odbry ktory odda taka moc

sls 10 bardzo ladnie skacze na mostku tda

Skomentuj

a dlaczego wszystcy pomijają stk4048??? według mnie to dobra koncowka i 200W@4ohm spokojnie da rade temu(i innym) glosnikowi.

Skomentuj

problem w tym czy trafisz orginał :(

Skomentuj

Ja mam stx 27-150-8 SS w zamknietej jakies 48L no i po okolo 120W RMS (moze nawet mniej) potrafi przesterowac glosnik tak ze cewka juz stuka o nabiegunnik, po zapodaniu subsonica 15Hz/24dB sprawa sie troche poprawia. Naped to Yamaha a-1020 (580W z sieci).
                      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

borys, a nie jest to wina przesterowania wzmacniacza?

Skomentuj

jeszcze mam pytanie jakie trafo do mostka tda 7294 1x26 300watt czy 2x26 300 watt ??

Skomentuj

zineq, nie obraz sie ale zacznij ukladac klocki lego a na subwooferki przyjdzie czas

uklad wymaga zasilania symetrycznego

Skomentuj

Moj wzmak ma 160W w rms no i wykluczam mozliwosc przesterowania wzmaka, cewka ladnie sobie juz stuka przy okolo 120W reszta pasma (srednie i wysokie) idzie pieknie czysciutko bez zadnego slyszalnego przesteru, do przesterowania trzeba by jeszcze tak z 45 stopni gala volume przekrecic.

Skomentuj

niema to jak określanie mocy wzmaka po połozeniu gałki.....ps subsonic na 15Hz niema prawa nic poprawić!!! ja bym zmienił tą zamkniętą na B-R to po 1 po 2 w STX'ach cewka niema szans uderzyć o magnes!! prędzej kończy się skok zawieszenia!! coś tu kręcisz :P

Skomentuj

borys, bo masz za dużą bude jak na closed. Wstaw br to wiecej wytrzyma i bedzie nizej schodził.

Skomentuj

Glosnik dostaje takiego wychylenia ze nawet sie dziwie ze mu nic nie jest, jak nie cewka to nie wiem co moze stukac ?? Skale na gale volume mam wyskalowana w dB to stad wnioskuje tak mniej wiecej w jakim stopniu wzmak jest wysterowany (na oko oczywiscie) ale calego powera jeszcze nie wytrzymal na niskich czestotliwosciach. Chyba rzeczywiscie dorobie ten br.

Skomentuj

a ja mam skale w mpa :P mówi mi jakie ciśnienie głośnik wytwarza w pokoju <lol>

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
                                        a ja mam skale w mpa :P mówi mi jakie ciśnienie głośnik wytwarza w pokoju <lol>
                                        Przeciez ostatnio w rozmowie na gg mowiles ze masz podobnie jak ja w litrach i ustawiasz sobie pojemnosc pokoju minus meble.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X