Panowie. Dawno juz nic nie robilem w diy dlatego naszlo mnie na budowe nowego subwoofera. Do tej pory mialem doczynienia tylko z br dlatego nowy sub bedzie closed. Czytajac forum doszedlem do wniosku, ze dobrym wyborem dla mnie moze byc sub na Daytonie. Zalezy mi na w miare malej obudowie(bedzie szywna- klejona, skrecana i ze wzmocnieniami) oraz na muzykalnosci bez zamulania ale tez ze sporym zejsciem kiedy tego potrzeba. Czy ktos slyszal roznice pomiedzy RSS265HF 10" a RSS315HF-4 12" ? Z doswiadczenia wiem, ze sub im wieksza ma srednice tym nizej da sie go zestroic oraz ma wiekszego kopa. Sub bedzie wykorzystywany 60/30/10 na rzecz stereo/filmy/ps4. Slucham roznych gatunkow muzyki: od klasycznego rocka po jazz czy blues. Na glosnik mam do wydania max 1 tys. Co do napedu to obecnie posiadam Matronixa WST400TP (teoretycznie 400W, mozliwe ze zamienie kiedys na panel Irka tylko czy one sa jeszcze dostepne ?). Czytalem jeszcze pozytywne opinie o Beyma Power 12 ale patrzac na parametry slabiej wypada niz RSS315HF-4. W aucie mam MDS08 i gra calkiem przyjemnie za to kiedys zbudowany sub na gdn 120/30/8 potrafil namieszac przy filmach ale przy muzyce po dluzszym odsluchu meczyl. Obecnie zwazywszy na wymiary korzystam z suba sony SA-WMSP50 ale jego zejscie nie powala.
Obsluchani koledzy, co obecnie jest polecane w tym budzecie ? Czy 10" wystarczy do 25mk2? Jaka jest roznica pomiedzy RSS265HF a RSS265HO ?
Obsluchani koledzy, co obecnie jest polecane w tym budzecie ? Czy 10" wystarczy do 25mk2? Jaka jest roznica pomiedzy RSS265HF a RSS265HO ?
Skomentuj