Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kino Domowe 5.1 na SB Acoustics

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kino Domowe 5.1 na SB Acoustics

Witam
    Kolega poprosił mnie o wykonanie zastawu kina domowego do nowo budowanego domu w którym w piwnicy zrobi salę kinową z barkiem. Jako założenia: głośniki ze średniej półki i dobre granie. Moja propozycja aby wybrać głośniki SB i fronty zrobić jako 3-way również do muzyki.
    Fronty: SB29RDNC-C000-4, SB12MNRX25-4, SB23NRXS45-8,
    Centralny: SB29RDNC-C000-4, 2xSB12MNRX25-4,
    Efektowe: SB29RDNC-C000-4, SB12MNRX25-4,
    Sub: SB34SWNRX-S75-6.

Całe pomieszczenie kina z barkiem ma 52m2. Fronty BR (SB23NRXS45-8) strojone na 30Hz w 45-50l. Sub również BR strojony na 20-24 Hz w 90-100L.
    I teraz czas na pytania:
    Czym napędzić suba, jaki panel byście polecili? Będzie to mój pierwszy sub. Może warto zainwestować w panel z korekcją i zrobić OZ. Przede mną jeszcze dokładniejsze symulacje.

Ja bym zrobił fronty na SB 26 i odpuścił sobie suba

Skomentuj

Parametry wyglądają dobrze ale brzydal straszny :) Używałeś tych SW26 w OZ czy BR? Zastanawiałem się jeszcze nad frontami z SB29. Sub chyba będzie potrzebny żeby w kinie dać trochę efektów i nagłośnić te 52m2. Nie ma jeszcze sprecyzowanego amplitunera więc pytanie czy normalny ampli pociągnie takie fronty?
      Last edited by Tobike; 30.09.2015, 13:13.

Skomentuj

tyle że w kinie to nie jest tylko wspomaganie reszty a osobny kanał, bez suba miksujesz ten kanał na fronty

Skomentuj

No dobrze więc muszę się podszkolić trochę w technikach kin domowych :) A jak z tym sb29 da sobie radę w 50L BR

Skomentuj

w 60l dawał radę :) http://diyaudio.pl/showthread.php/23...-przegl%C4%85d
            Mam już rozrysowane bardzo podobne kino 6.1, tylko SUB będzie na czymś innym :)

Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Więc dali byście do frontów na powierzchni 52m2 10" w przypadku słuchania muzyki bez suba oczywiście. Ale do kina myślę że się bez suba nie obejdzie. Zdradź LuSzTi co tam w subie wylądowało? Czytałem w necie kilka opini że ten SB34 powinien sobie dać radę w subie. Jeżeli sub to czym go zasilić możecie polecić coś do 500W gotowego do kupienia. Z elektroniką do składania pewnie dał bym sobie radę ale nie mam teraz na to czasu :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Tobike Zobacz posta
                Zdradź LuSzTi co tam w subie wylądowało?
                2 sztuki Eminence LAB12 z Allegro, po naprawie Pawła. Zamknięta obudowa ok 100 litrów i panel z korekcją Linkwitza.
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Tobike,
                  masz już gotowe projekty do tego zestawu, czy dopiero będziesz projektował? Pytam się, ponieważ sam szukam czegoś na przyszłość do kina, teraz mam taką zbieraninę.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    2 sztuki Eminence LAB12 z Allegro, po naprawie Pawła. Zamknięta obudowa ok 100 litrów i panel z korekcją Linkwitza.
                    Pewnie cos jak http://www.echostar.pl/~slawicz/bass..._continuo1.htm
                    Chociaż ja bym rozdzieli na dwa suby i je rozstawił, lepiej bedzie pod wzgledem akustyki w pomieszczeniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Ścierwas Zobacz posta
                      http://diyaudio.pl/showthread.php/25...l=1#post444896

Skomentuj

To jest nowy pomysł na projekt więc będzie robiony od podstaw. Nie miałem jeszcze do czynienia z tymi głośnikami ale i średnie i midy zbierają pochlebne opinie. Tak jeszcze myślę że jak we frontach dam 10" to na średniego będzie trzeba dać SB15. Raven jako że ogarniasz elektronikę jednym palcem możesz polecić jakiś panel do suba na SB34 moc 300-400W. Dzięki za linki.

Skomentuj

Jeszcze nic nie mogę polecić :)

Skomentuj

Rozumiem :)

Skomentuj

Hypex 8.0 da sobie radę.
                              <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Panowie nie chce zaczynać nowego tematu, kolega chce zestaw kina domowego, amplituner już jest zostają kolumny i sub. Budżet jaki mamy około 6k PLN. Co by wybrać? Pomieszczenie około 25 m2.
                                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Czaruję...
                                X