Witam wszystkich kupiłem ostatnio okazjonalnie używane kolumny JAMO S608. Niestety ich dźwięk głównie w średnich rejestrach nie jest zbyt ciekawy. Blaszany i zamulony w porównaniu z moimi starymi monitorami CANTON QUINTO 530. Czy może doradzicie fachową wiedzą czy byłaby możliwość troszkę ocieplić i wyostrzyć barwę z tych 3 głośników średniotonowych czy może pomyśleć i wstawić inne przetworniki. Kolumny bardzo mi pasują wizualnie, smukłe słupki, głośnik niskotonowy z boku 25cm też daje radę.
Szanuję twórców tej konstrukcji i wiem, że fabrykę czasem ciężko poprawić, ale może macie jakieś ciekawe pomysły. Kopułka wysokotonowa też nie jest wysokich lotów.
Głośniki średniotonowe są o impedancji 8 Ohm, natomiast wysokotonowiec bodajże 4 Ohm.
W załączeniu kilka zdjęć poglądowych z obmiarami i budową zwrotnicy. Aha nadmienię komora głośników średniotonowych jest wspólna, ale odseparowana od wysokotonowca i basowego.

Szanuję twórców tej konstrukcji i wiem, że fabrykę czasem ciężko poprawić, ale może macie jakieś ciekawe pomysły. Kopułka wysokotonowa też nie jest wysokich lotów.
Głośniki średniotonowe są o impedancji 8 Ohm, natomiast wysokotonowiec bodajże 4 Ohm.
W załączeniu kilka zdjęć poglądowych z obmiarami i budową zwrotnicy. Aha nadmienię komora głośników średniotonowych jest wspólna, ale odseparowana od wysokotonowca i basowego.

Skomentuj