Zgodnie z sugestiami na forum postanowiłem zbudować zestaw dwudrożny na seasie excel W17E i scan speak revelator 990000 . Znalazłem projekt w sieci o nazwie M2 , właśnie na tych głośnikach . Cały problem w tym , że excel w projekcie jest 8 ohm , a mój 4 ( jamo concert ). Czyli cała zwrotnica do przeróbki . Czy można to zrobić teoretycznie , bez pomiarów ?( których nie mogę zrobić , a co dopiero zinterpretować ) . Różnice między 8 i 4 ohm : Z-8(4)ohm , Vas-29.5(26.4) , SPL-87(89.47) dB ,Rdc-6.4(3.26) ohm , Fs-34(35) Hz , Qms-2.40(2.71) , Qes-0.37(0.33) , Qts-0.32(0.29) . Czy ktoś z Szanownych Kolegów podjąłby się zadania przerobienia zwrotnicy ? Zwrotnica pod linkiem ( nie mogę wkleić schematu ) :[URL="http://speakerbuilding.com/content/1022/x_over.jpg"]
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zwrotnica Excel i Revelator
Collapse
X
-
Zamieszczone przez gressi Zobacz postaCzy można to zrobić teoretycznie , bez pomiarów ?
Zamieszczone przez gressi Zobacz postaCzy ktoś z Szanownych Kolegów podjąłby się zadania przerobienia zwrotnicy ?
-
Zamieszczone przez gressi Zobacz postaZlecę konstrukcję zwrotnicy do tych głośników . Obudów jeszcze nie mam , ale ma to byc podłogówka o ok. 20 l .
Skomentuj
Skomentuj