Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica Excel i Revelator

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica Excel i Revelator

Zgodnie z sugestiami na forum postanowiłem zbudować zestaw dwudrożny na seasie excel W17E i scan speak revelator 990000 . Znalazłem projekt w sieci o nazwie M2 , właśnie na tych głośnikach . Cały problem w tym , że excel w projekcie jest 8 ohm , a mój 4 ( jamo concert ). Czyli cała zwrotnica do przeróbki . Czy można to zrobić teoretycznie , bez pomiarów ?( których nie mogę zrobić , a co dopiero zinterpretować ) . Różnice między 8 i 4 ohm : Z-8(4)ohm , Vas-29.5(26.4) , SPL-87(89.47) dB ,Rdc-6.4(3.26) ohm , Fs-34(35) Hz , Qms-2.40(2.71) , Qes-0.37(0.33) , Qts-0.32(0.29) . Czy ktoś z Szanownych Kolegów podjąłby się zadania przerobienia zwrotnicy ? Zwrotnica pod linkiem ( nie mogę wkleić schematu ) :[URL="http://speakerbuilding.com/content/1022/x_over.jpg"]

Zamieszczone przez gressi Zobacz posta
    Czy można to zrobić teoretycznie , bez pomiarów ?
    Nie jesli ma to byc wykonane dobrze. Na pale, to mozna wszystko robic ale pomysl o efektach

Czy ktoś z Szanownych Kolegów podjąłby się zadania przerobienia zwrotnicy ?
    Potrzebne sa nowe pomiary i zaprojektowanie zwrotnicy od nowa. Daj ogloszenie, ze zlecisz uszycie zwrotki w dziale ogloszen

Skomentuj

Re: Spurek

Ogłoszenia nie mogę zamieścić - za mało mam postów:(

Skomentuj

Wskazówka
        Napisz ogłoszenie jeszcze raz w tym poście, może ktoś Ci pomoże. Obudowy już masz?

Skomentuj

Zlecę konstrukcję zwrotnicy do tych głośników . Obudów jeszcze nie mam , ale ma to byc podłogówka o ok. 20 l .

Skomentuj

Zlecę konstrukcję zwrotnicy do tych głośników . Obudów jeszcze nie mam , ale ma to byc podłogówka o ok. 20 l .
            Najpierw obudowy, potem pomiary w docelowych skrzynkach.

Skomentuj

Czaruję...
            X