Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil Zeus Wzmacniacz Stereo czy Kina Domowego???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tonsil Zeus Wzmacniacz Stereo czy Kina Domowego???

Witam wiem ze temat był poruszany wiele razy ale chcialem sie dowiedzieć:
    1.jakiej mocy wzmacniacz powinien być do tych kolumn (moc w rms)?
    2.Stereo Czy Kino domowe?
    3. Jakis konkretny model wzmacniacza ?(najlepiej do 1500 złotych)
    4. Czy hest możliwy wzmacniacz Lampowy?

Zamieszczone przez dawid21210 Zobacz posta
    1.jakiej mocy wzmacniacz powinien być do tych kolumn (moc w rms)?
    Najmocniejszy jaki tylko możesz kupić za te pieniądze.

2.Stereo Czy Kino domowe?
    Stereo.

3. Jakis konkretny model wzmacniacza ?(najlepiej do 1500 złotych)
    Szukaj wysokich modeli Pioneera takich jak A-757.

4. Czy hest możliwy wzmacniacz Lampowy?
    Nie dla Ciebie taki wzmacniacz.
    Ktoś kto kupuje wzmacniacz lampowy liczy na dobry dźwięk, Zeusy to nie kolumny do odtwarzania muzyki w dobrej jakości. Było wałkowane setki razy, w Twoim poprzednim temacie również.

Skomentuj

Ok rozumiem tylko że Pionieer wchodzi w gre?

Skomentuj

Mają najlepszy stosunek cena/moc.
        Technologicznie w środku też są spoko (dual mono).

Skomentuj

A coś z Yamahy na przykład ax-1020?

Skomentuj

Możez nawet i wziąć ax-1050.
            Już pisałem:

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Najmocniejszy jaki tylko możesz kupić za te pieniądze.

Skomentuj

Zaznaczmy, że domowy, bo za 1500 zł może on kupić jakiś koniec mocy 2kw w tej cenie
              Wiecznie narzekam:glare:
              -Pieniądze szczęścia nie dają
              -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Używając z głową czemu nie.

Choć znając życie rozsądek schodzi na daleki plan.

Skomentuj

Nie chce wzmacniacza estradowego bo juz wogole zadnej jakosci nie bedzie chce domowy wzmacniacz.

Skomentuj

Uważaj bo jeszcze usłyszysz tą domową jakość na pół estradowych kolumnach
                    -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez Ven0n Zobacz posta
                      Uważaj bo jeszcze usłyszysz tą domową jakość na pół estradowych kolumnach
                      Ven0n, a Ty jak tam - zacząłeś słuchać w stereo czy dalej ujeżdżasz mono na dwóch kolumnach :)
                      marcinsywala.pl
                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Nie na temat...
                        Kolumny sprzedane, teraz kolumny Projektu Pawła S. na 18.200 i PCX grają.
                        -Kompromisy tym bardziej

Skomentuj

Mnie tylko ciągle ciekawi jedna rzecz wszyscy tutaj tak na Zeusa ciśnienecie i wogóle a czy ktoś był chociaż w jego posiadaniu? Jak są nie dowiarki to napiszcie na priv i się umówimy na odsłuch i udowodnienia wam że Zeus też jakość ma nie lubię porostu tego jak ktoś wypowiada się za tłumem ja już parę rzeczy w nim zrobiłem i uwierzcie że on może grać dobrze jak nie chce wam się w to wierzyć. Zapraszam.

Skomentuj

Mnie tylko ciągle ciekawi jedna rzecz wszyscy tutaj tak na Zeusa ciśnienecie i wogóle a czy ktoś był chociaż w jego posiadaniu? Jak są nie dowiarki to napiszcie na priv i się umówimy na odsłuch i udowodnienia wam że Zeus też jakość ma nie lubię porostu tego jak ktoś wypowiada się za tłumem ja już parę rzeczy w nim zrobiłem i uwierzcie że on może grać dobrze jak nie chce wam się w to wierzyć. Zapraszam.
                            a ty porównałeś je z czym innym, choćby z jakiegoś projektu forumowego ?

Skomentuj

Ja słuchałem jak już to wcześniej określane na wielu kolumnach nie tylko tonsil ale również usher dali bądź focal ewentualnie sonus faber na naprawdę różnych wzmacniaczach od azur 851 po hegel. Mówię tylko że obrzucacie kolumnę gów**m a nikt pewnie jej nie słyszał a jak słyszał to czysty oryginał ja mówię jeżeli jest ktoś ciekawy czekam z chęcią ugoszcze i odsłucha. I sam stwierdzi czy to ten sam Zeus o którym myślał gra należności lepiej niż jakiś usher z niższej półki czy dali z niskim przyjemnym nie buczacym basem.

Skomentuj

się umówimy na odsłuch i udowodnienia wam że Zeus też jakość ma
                                Jakość?
                                A gdzie tam jest jakość?
                                Na basie?
                                Na srednicy?
                                A może na wysokich tonach?

Małolaci podniecają się Zeusami z racji dwóch dużych wooferów, które "łupią" basem, ponieważ każdy początkujący podnieca się basem (i na tym etapie nie ważna jest jego jakość tylko ilość).
                                Nic wiecej w tych kolumnach nie ma Panie kolego.

jeżeli jest ktoś ciekawy czekam z chęcią ugoszcze i odsłucha.
                                Nikt nie musi jechać tego słuchać, ponieważ większość już słyszała, a po za tym wystarczy mieć chodź trochę podstawowej wiedzy na temat budowy kolumn głosnikowych, aby wiedzieć że takie kolumny nie mają prawa zagrać na poziomie.

Odpowiedź na pytanie już dostałeś, więc temat można zamknąć aby nie robić przepychanek słownych.
                                Last edited by marian; 17.12.2015, 08:49.

Skomentuj

Ale przeróbki nie zmieniają podstawowego faktu, że brakuje tam jednego głośnika. Po środku. Samym basem człowiek nie żyje.

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                    Samym basem człowiek nie żyje.
                                    W tym przypadku raczej tak, i to takim basem przez dwa "s" :)

Skomentuj

Ja to wiem ale z tego głośnika idzie średnicę wyciągnąć nie może jak by był tam głośnik średniotonowy ale wiem że idzie bo sam mam. U kumpla mam FX 300 stx i nie robi za wielkiej różnicy.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Marian. Jeżeli nie wiesz co mówisz to może się nie wypowiadaj jak nie słyszałeś jeżeli rzeczywiście jesteś z Bydgoszczy to daleko do mnie nie masz. Potraficie tylko krytykować co po chwilę i tyle tak naprawdę...

- - - - - aktualizacja - - - - -

A kolejna sprawa aprpo twojego basu przez dwa '' s,, to uwierz mi ze Zeus podczas muzyki filmu potrafi wywołać w tobie większe emocje a przecież o to chodzi trzeba być zadowolonym z dźwięku jaki produkują. A uwierz mi ze żadne przetworniki pokroju 18cm nie są w stanie nawet dobrze sceny z filmu odegrać one tylko nadają się do muzyki najlepiej klasycznej bo dobrego rocka np Rammstein to nie posłuchasz bo perkusja będzie zdechla

Skomentuj

No ale widzisz.. Trochę źle trafiłeś. Kłócisz się z Marianem którego półaktywne kolumny robiły akurat na basie potężne zamieszanie na AS. Nogawki trzepotały.
                                        Zarzucasz że nie słyszał a krytykuje. Ale ty Dawid też.
                                        A duże nie oznacza automatycznie dobrze. Powtórzę, nie samym basem...
                                        Nie na temat...
                                        Swoją droga Marian, co z twoimi wilsonami, że je rozsprzedajesz?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X