Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

czy kolumny altus sa dobre?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

czy kolumny altus sa dobre?

czesc wszystkim chcialbym was spytac co sadzicie o kolumnach glosnikowych altus.

miałem Altusy przez chyba 15 lat. Ostatnio wymieniłem głośniki bo gąbka sie rozsypała ale grały jak na tamte czasy rewelacyjnie.

Skomentuj

Sprawa poruszana byla juz nie raz. Uzyj opcji "szukaj".

Skomentuj

tak. To sa najlepsze głośniki na świecie.

Skomentuj

Spacestar to ty taki steptyczny co?
          Te kolumny są naprawde dobre jeśli chodzi o głośne i przyzwoite granie. One mają naprawde niezłego kopa. Jak ktoś słucha techno to są jak znalazł

Skomentuj

Moze jeszcze na stronie głónej bedzie CZY KOLUMNY ALTUS SĄ DOBRE? no bez przesady :/ gdzie nie wejde to widze topic ten :]

Skomentuj

to zależy co rozumiemy pod pojeciem dobre. od strony kostrukcyjnej to juz dawno przezytek, jednak dla wielu osób ten sprzet ma wartość sentymentalną.

Skomentuj

Czy kolumny ALTON są dobre?

Skomentuj

Napewno są głośne. Ja miałem i sprzedałem bo ich dzwięk meczy na dłuższą mete, ale czad mają niesamowity. Ja miałem altusy 300

Skomentuj

A ja widzialem Altusy 500 z glosnikami 65Watowymi i czy te Altony sa naprawde dobre ?
                    Po wypelnieniu calkowitym skrzyni betonem moze tak.
                    Powaznie to 20 lat temu byly dobre.Obecnie pojmowanie muzyki i technologie sklaniaja do innych niz sentymantalne wyborow.

Skomentuj

głośnoki Altus są to rewelacyjne, sam jestem w posiadaniu Altusów. Są to głośniki w sam raz to domowych imprez.

Skomentuj

juz nie przesadzajmy z tym kultem PRL'u altusy to nic specjalnego - zwłaszcza pod względem jakości dźwięku. one są poprostu głośne i to wszystko.

Skomentuj

Posłuchaj u kogoś (najlepiej u kilku osób w różnych pomieszczeniach), oceń i zdecyduj. Najważniejsze jest twoje zdanie - czy będziesz zadowolony.

Skomentuj

z tymi odsluchami to nienajlepszy pomysl jezeli nie bedzie mial do porownania innych kolumn roznych firm...

Skomentuj

Altusy jak ktoś wyżej napisał nadają sie na impreze domową i do niczego innego. Bas nie schodzi nisko. Średnica jest jaka jest - mnie nie odpowiada. A wysokie z tubki...to już nie te lata. Nadają się do głośnego słuchania i chyba taka była ich rola. Kwestia jakości została odsunięta chyba na 2 plan. Ogólnie chyba każdy słyszał w życiu jakieś altusy. Ja mam 2 sztuki altusów 110 i wytaczam je z piwnicy na imprezy :). Takie domowe estradówki...

Skomentuj

Aa ja na imprezach uzywam altusow 75 znalezionych na strychu, wymienilem glosniki, i powiem ze kopa maja niezlego jak na takie glosniki. Do pokoju do sluchania muzy za taka cene to jest zajefajny glosnik :)

Skomentuj

ja polecam 110 Altusy

Skomentuj

Jak masz okazję kupić sprawne za niewielką kasę to kupuj, posłużą ci długo, najwyżej zregenerujesz głośniki i masz z nowu z 10 lat spokój. Te głośniki są nieśmiertelne, grają jak grają ale nie każdy jest audiofilem i nie każdy ma kasy "jak lodu", a kopa to one mają. Niech się schowają wszystkie komputerowe pierdziawki i hipermarketowe "megawatowe" głośniki.

Skomentuj

Moje zdanie

Ja jestem rowniez w posiadaniu kolumn Altus 300 wiesz ja sadze ze nie sa az takie zle ale trzeba by im stanowczo przebudowac zwrotnice bo glosnik sredniotonowy praktycznie wogole nie gra a na basowy idzire zbyt szerokie pasmo po tej modernizacji mozliwe ze cos z nich by bylo

Skomentuj

a mi się kolumny Altus 110 spodobały, że chyba je skopiuje, tylko będą z innymi głośnikami

Skomentuj

Czaruję...
                                        X