Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Moja wizja altusów 140
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaSzkoda. Duzo solidnej roboty stolarskiej, a od strony akustycznej zadnej poprawy.
Zabrałeś się kompleksowo, obejrzałem cały Twój film i widać że włożyłeś dużo pracy. Do końca liczyłem że jednak wstawisz choć jedno wzmocnienie wewnątrz...
Poza tym mogłeś zrobić nową obudowę ze świeżej płyty bo wiórówka po kilkunastu latach jest bardzo krucha. Dużo byś nie wydał na MDF.
P.S Czy tylko mi się kojarzy wzór z deską do krojenia ?
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez dobro Zobacz postaTakie były w oryginale , przynajmniej ja takie dostałem.Last edited by Rfck; 30.12.2015, 13:09.
Skomentuj
-
Na poprawę dźwięku nie liczyłem , czytałem nawet o niepochlebnych opiniach.
Z zamiłowania jestem stolarzem amatorem i reanimuję stare graty i daję im nowe życie( jak zasugerował Rfck teraz kolumny mogą służyć jako deska do krojenia :)
Miałem pomysł na mozaikę i zrealizowałem go.
Miałem duży sentyment do nich i żeby się ich pozbyć musiałem je zreanimować- tak to ujmę :)
Dziękuję za miłe słowa
pozdrawiam serdecznie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dobro Zobacz postaMiałem duży sentyment do nich i żeby się ich pozbyć musiałem je zreanimować- tak to ujmę
Dziękuję za miłe słowa
pozdrawiam serdecznie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dobro Zobacz postaPrzód i tył obłoga dębowa 1,5 mm.
szkoda ze polozony w zla strone :(
zamiast wyszczuplic wiekowa sylwetke to niepotrzebnie poszerzyles je optycznie :(
Zamieszczone przez dobro Zobacz postaMozaika -egzotyczna deska mocno oleista
Zamieszczone przez dobro Zobacz postaPierścienie oczyszczone i anodowane.
wiem ze oryginalny polysk tracil lekka tandeta, ale chyba by tu lepiej wygladal.
na tegorocznym audio show bylo sporo kolumn z blyszczacymi pierscieniami
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postachyba nie ten dzial kolego.
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaobejrzałem cały Twój film i widać że włożyłeś dużo pracy.
Skomentuj
-
Rfck, a jak można Altusa poprawić? Ma grać jak altus, cyk cyk bum bum Bad Boys Blue. Chyba muszę odwiedzić kumpla, dalej tłucze na 140 z ampli kasprzaka.
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaobejrzałem cały Twój film i widać że włożyłeś dużo pracy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postato jest jakis gotowiec czy sam robiles taka mozaike?
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaszkoda ze polozony w zla strone
zamiast wyszczuplic wiekowa sylwetke to niepotrzebnie poszerzyles je optycznie
Zamieszczone przez czekin1 Zobacz postaRównież gratulacje.
Arsenał elektronarzędzi bardzo przyzwoity. Widać do czego zagłębiarka się przydaje.
Jaki to klej i producent jeżeli można wiedzieć.
wurth klasa d3 Dyspersja polioctanu winylu ,przelany do butelki z czegoś innego
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaObejrzałem film. Ależ puzzle. Ale rzeczywiście trochę szkoda że ten nakład pięknej pracy trafiony w Altusy.Last edited by dobro; 30.12.2015, 20:56.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaRfck, a jak można Altusa poprawić? Ma grać jak altus, cyk cyk bum bum Bad Boys Blue. Chyba muszę odwiedzić kumpla, dalej tłucze na 140 z ampli kasprzaka.
Wymienić chociażby tweetera, nawet byle jaka kopółka ( no może poza sc10N :P) grałaby lepiej na takiej zwrocie jaka jest.
Bez pomiarów niewiele . Zawsze można by się pobawić strojeniem br bez pomiarów.
Zamieszczone przez dobro Zobacz postaprzelany do butelki z czegoś innego
Zamieszczone przez dobro Zobacz postamnie nie szkoda
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaEfekt wizualny jest zapewne taki jaki chciałeś natomiast nam jest szkoda że nie podszedłeś choć trochę od strony akustycznej
Altus to Altus, żeby zagrał to wypadałoby wymienić każdy z głośników. Jeśli nie, to przynajmniej wysoki i średni. Basowcowi można by zmienić litraż i strojenie. Oczywiście wykonać porządną zwrotnicę, bo podziały w Altkach były śmieszne. Jednak czy miało by to sens ? Nie było by to już Altusem, więc dla kolekcjonerów czy fanatyków, bez wartości. Dla kogoś szukającego dobrego dźwięku, też nie stały by się łakomym kąskiem.
Ja uważam, że autor zrobił dobrze, że nie poprawiał tam nic akustycznie. W takiej formie te kolumny predzej znajdą właściciela. Zostały ładnie odświeżone, nabrałby bardziej nowoczesnego designu więc jak ktoś chce mieć Altusa z racji jego legendy, to nie będzie wstydu postawić go nawet w ładnym salonie. Na tle innych Altusów, te się odróżniają - łatwiej będzie sprzedać i zarobić kasę na lepsze DIY.
Brawo dla autora, projekt renowacji udany :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaAle powiedz jaki byłby tego sens ?
Zamieszczone przez waloos Zobacz postaAltus to Altus, żeby zagrał to wypadałoby wymienić każdy z głośników. Jeśli nie, to przynajmniej wysoki i średni. Basowcowi można by zmienić litraż i strojenie. Oczywiście wykonać porządną zwrotnicę, bo podziały w Altkach były śmieszne.Last edited by Rfck; 01.01.2016, 02:07.
Skomentuj
Skomentuj