Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki łosniczek do subika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki łosniczek do subika

witajka wszyscy!!
    poszukuje jakiegoś taniego(60-70zł) głosniczka do subika 50W rms.
    prosiłbym o jakes sugestie w tej sprawie.
    pozdrawiam;]

stx 22 sc lub 27 www.stx.pl

Skomentuj

Nie. STX'a nie wysteruje 50W. Wolałbym już Tesle ARN226, beyma, ale to wykraczapoza jego możliwości finansowe. Może tonsil wysokoefektywny. 50WE to za mało dla stxa.

Skomentuj

ale to głosmnik ma miec 50w anie wzmak

Skomentuj

No, STX ma 120 .
          Ja zrozumiałem że ma być głośnik do subika który ma mieć 50W. Niech autor sprecyzuje.

Skomentuj

Mi sie wydaje ze to sub ma miec 50W, co za róznica, jeśli głośnik bedzie 50W rms to sub tez bedzie 50W rms. Hmm STX nie bardzo bo potrzebują dosyć mocnych wzmaków, coś z tonsila moze, jakąś 18-tke? surf, sprecyzuj swoje oczekiwania od głośnika.

Skomentuj

obydwoje macie racje. ten subik bedzie zasilany wzm. 50Wsin, a i głośniczek by sie przydał taki o 50W mocy realnej.
              a i jeszcze jedno... co by było lepsze: wzm na 50W 4ohm + gł50W4ohm, czy wzm50W 8ohm + gł 50W 8ohm? a moze to nie ma różnicy... nie wiem prosze o rade równiez w tej sprawie
              pozdrawiam

Skomentuj

Napisz jeszcze do jakiego pokoju to potrzebujesz i czy masz wzmaka i jakiego ?

Mi sie wydaje ze lepszy bedzie 8 omowy glosnik (badz dwa 4 omowe) bo:
                - jesli bedziesz robil wzmaka do tego to mniejsza pojemnosc w zasilaczu bedize potrzebna
                - teoretycznie lepsza kontrola nad glosnikiem
                -8 omowy glosnik mozna podlaczyc pod wzmacniacz mostkowy a 4 omowy rzadziej

Pozdro

Skomentuj

wiec pokuj mam 15m2 srednej wysokosci ok 2,6m.
                  bede to napedzał hmm:/ jabel (heheehe....serio) poniewarz na nic innego mnie nie stać zestewik za 25zł.
                  no chyba ze by ktos mi polecił jakieś inne gotowce z norda albo czegos to bym sie bardzo ucieszył :)). tak wogóle to ten subwoofer jest konstrukcją bardzo nisko budrzetową :/

Skomentuj

to bierz 22 stx jak uzbieerasz kasy zmienisz wzmaka

Skomentuj

Czaruję...
                    X