Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SB ACOUSTICS MW16P-8 SATORI w obudowie zamkniętej - opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SB ACOUSTICS MW16P-8 SATORI w obudowie zamkniętej - opinie

Witam Panowie.

Przymierzam się do budowy trochę bardziej ambitnego projektu zestawu podstawkowego, dwudrożnego z obudową zamkniętą. Rozglądam się za głośnikami i w oko wpadł mi wspomniany Satori od SB Acoustics.
    W sieci znalazłem kilka projektów (tu na forum też jeden) z tym głośnikiem, ale wszystkie w obudowie BR. Czy ktoś zbudował zestaw w oparciu o ten przetwornik w obudowie CL, jakie wrażenia, z czym parował?
    Będę wdzięczny za jakieś info.
    Może jakiś inny godny polecenia przetwornik do CL.
    Generalnie głośniki do codziennego słuchania na spokojnie, do kina domowego uzupełnione będą o niskotonowca.

Pozdrawiam Adam

Mam monitory Diy na tym głośniku
    Mym zdaniem nie nadaje się on do obudowy zamkniętej
    Jednak SB ACOUSTICS to dobry wybór
    Mam je od ponad roku i nie myslę go zmieniać

Skomentuj

Mógłbyś napisać dlaczego się nie nadaje. Parametry i symulacje nie dyskwalifikują go jednoznacznie.

Skomentuj

W OZ będzie słaby bas, jak Ci to nie przeszkadza to wybór głośnika jest OK.
        Last edited by Yoshi_80; 22.01.2016, 06:51.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
          W OZ będzie słaby bas, jak Ci to nie przeszkadza to wybór głośnika jest OK.
          Robiłem symulacje dla kilku ciekawszych przetworników w tym rozmiarze nadających się do obudów zamkniętych i nic ciekawszego nie natrafiłem. A przetwornik z tego co czytam chwalony.
          Żałuję, że nie mogłem podjechać na zeszłoroczne AS, może miałbym okazję posłuchać.

Skomentuj

Moje monitory grają w 22m i powiem szczerze jest odrobine za mało basu,ale tylko troszkę i już pewnie tak zostanie
            Wcześniej grały w 15m i było super,bajka.
            Są to najlepsze głośniki jakie miałem.Przerabiałem już Usher Aurum Peerless Vifa Stx
            W obudowie zamkniętej radzą sobie słabo są takie wolne ociężałe,brak im basu jak dla mnie
            Jesli kolega chce coś w obudowie zamkniętej to polecam Usher 8935 lub Aurum Cantus AC165 z tych tańszych propozycji
            Sam miałem te głośniki.

Skomentuj

Czaruję...
            X