Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JAkie Glosniczki ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JAkie Glosniczki ???

Witam wszystkich :)

Mam zamiar skonstrulowac Kolumienki do mojego mozna tak powiedziec kina domowego 4+1. Mają to byc tylne kolumny Skrzynie mam bo bedzie ona zaadoptowana od Takiego Radia Unitra Amator (prawdopodobnie tak to sie nazywało) o wymiarach zewnętrznych : Szerokosc =24cm Wysokość =36cm głębokość =16 cm Wymieniona bedzie tylko przednia płyta czołowa Aby Do głośników pasowała :)

Jako głośnika basowego chciałbym użyć -STX GDN-17-80-8-SS
    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...=0&vSubPage=38

A jako: Wysokotonowego - także firmy STX Tubowy GDWT-8-150-8-PJ
    http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...m=2&vSubPage=6

Z tego co słyszałem to Wysokotonowce tubowe są nie bardzo Dlaczego ?? i co myślicie na temat tych kolumn Może jakies inne propozycje ???

A i jeszcze jedno: myślałem żeby nie dawać zwrotnicy Tylko mały Filterek dla głośnika Wysokotonowego Może jakiś Momysł ??? jaki do tych głośniczków ??

Ehm, mam ten wzmak i jakos nie widzi mi sie jego pudło na kolumny :]

Skomentuj

W tej chwili mam takie Pudła jak będe miał lepsze to Wsadze głośniczki do nich Ale narazie te muszą wystarczyć :( Mam nadzieje że dobrze zagrają :)

Skomentuj

Zamiast tubowego wysokotonowca daj GDWK8/150 bedzie lepiej , choc dzwiek wysokotonowek STX nie jest za piekny, a co do tubowych to musial bys mocno tlumic bo maja duza efektywnosc.
        Co do zwrotnicy to do tego GDWK 8/150 to podzial na 3500 Hz 12db/okt C=4.7 L=0.6
        Do niskotonowca nie dawal bym zadnej celem nie tlumienia juz i tak slabego SPL tych glosnikow.
        To jest moja propozycja.

Skomentuj

zamiast wysokich stx wez arv 104

Skomentuj

Tak aryan- jestem z tobą! Wymiataaamy .

Skomentuj

No tragedia.Zaczekaj az nazbierasz na nowe dechy i sprobuj z tolarancyjnymi Teslami do ktorych znajdziesz gotowe zwrotnice.
              Inaczej nie wiem co mozesz zyskac, wiecej pracy niz efektu.
              No chyba ze maja to byc kolumienki do PCta.

Skomentuj

widziałem gościa który z SB gra na ProAC i Gainclone na BlackGateach

Skomentuj

Czaruję...
                X