Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

SONY STR-DE475 czyli bardzo budżetowy amplituner do komputera (napęd dla kolumn unitra zgc 40-8-581 40w) opinie.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

SONY STR-DE475 czyli bardzo budżetowy amplituner do komputera (napęd dla kolumn unitra zgc 40-8-581 40w) opinie.

Czołem!
    Posiadam zgc 40-8-581 (odrestaurowane na tonsilach jak w oryginale), napędzam je subwooferem easy touch (taki komputerowy), wiadomo gra bardzo mizernie w porównaniu z normalnym wzmacniaczem.
    Ale trafiła mi się okazja kupić aplituner kina domowego 5.1: SONY STR-DE475
    taki:
    https://www.google.pl/search?q=SONY+...If8z3pDifnM%3A
    (w moim przypadku srebrny, 100% ok tylko bez pilota ale cena poniżej 100PLN). Dlaczego chcę go kupić?
    1) Niby producent podaje 80w/kanał (niechby miał faktycznie 30 to dla zgc jest idealnie)
    2) Wyjście na suba aktywnego (w przyszłości sobie jakiegoś myślę stworzyć a póki co same zgc albo ten który mam teraz)
    3) Wejście cyfrowe (myślę że byłby piękny dźwięk gdybym do kompletu zakupił jakąś kartę dźwiękową creativea z wyjściem optycznym)
    4) Mnogość funkcji/regulacji i co ważne tuner dzięki czemu do słuchania fm nie musiałbym odpalać kompa
    Co o tym sądzicie?
    Wiem że ten sprzęt napewno nie jest mecyjny, ale takie zgc powinien chyba napędzić co?

Zamieszczone przez Yebaniutki Zobacz posta
    napędzam je subwooferem easy touch (taki komputerowy), wiadomo gra bardzo mizernie w porównaniu z normalnym wzmacniaczem.
    Dlatego każdy ruch w strone wzmacniacza będzie na plus. Myślę że I tak więcej z tych kolumn nie wyciśniesz jak na tym Soniaku.

Różnica będzie.

Skomentuj

Wiem właśnie, tylko się zastanawiam jedynie czy nie lepiej poczekać i ucelować w coś z wyższej półki bo kolumny mają zaje**isty potencjał (mam za dużo ważniejszych wydatków bo bym się szarpnął na jakiegoś ciekawego lampowca). W końcu efektywność mają 90db a na lepszym wzmacniaczu jakiekolwiek zniekształcenia pojawiały się dopiero pod sam koniec (gdzie było już tak głośno że do normalnego słuchania już się nie nadawało), jedynie czego mi brakuje to konkretnego doświetlenia dołu jakimś fajnym niskotonowym, ażeby cały zestaw mógł zejść na te 32-35hz.

Skomentuj

Chyba kogos tu poniosło..

Skomentuj

3) Wejście cyfrowe (myślę że byłby piękny dźwięk gdybym do kompletu zakupił jakąś kartę dźwiękową creativea z wyjściem optycznym)

z tego tandetnego, przepraszam, chcialem napisac do niczego "sony", to on napewno piekny nie bedzie

Skomentuj

Czaruję...
          X