Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx vs alphard vs tronsil co lepsze do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja mam troche inny pomysl.Piszesz ze ma to byc do MUZYKI
    Zamiast 3-droznych podłogówek zrób 2 drożne na lepszych głośnikach. Latwiej bedzie zrobic zwrotnice i wieksza szansa ze to dobrze zagra. Przeciez i tak robisz suba więc zdecydowanie wystarczy dwudrozna konstrukcja. Wedlug mnie trojdrozne budowac wtedy jak nie ma suba.
    Za zaoszczedzone pieniadze mozesz kupic lepszy głośnik do suba np beyme ( bardzo szybka idealna do MUZY, i nie potrzebuje mocnego wzmaka)
    jak chcesz koniecznie 3 drogi to olej suba i masz wtedy kase na lepsze podłogówki.

Skomentuj

Raveland bedzie lepszy.
      Jak sluchasz dosc ostrej muzy to proponuje raczej kolumny blizsze estradowym. Odpadaja tu glosniki z niskim SPL czyli Tesla, STX. Zostaje tylko tonsil i nie patrz na zejscie w dol bo to nie ma takiego znaczenia wazna jest dynamika. Moze STX z serii estradowej na pewno zaden alpiard.

Skomentuj

czyli reveland i np 2,5way na tesli arn150 + jakaś kopułka albo coś ekstra POWER????

Skomentuj

Chyba nie bez powodu masz dj przed nickiem. Wiec moze pomysl o tubowych wysokotonowcach i jakis dobrysh efektywnych nisko srednich. ARN150 to zabaweczka z membranka o srednicy 10cm chyba nie bedziesz z niego zadowolony. Tonsil z kategorii 16cm ma ciekawe glosniki o prawdziwej efektywnosci 90dB.
          Jesli chcesz sie bawic z tesla to ARP150 ale do niego przydalo by sie dac na dol ze dwa np XW165 no i cos na gore.

Skomentuj

Kolumny bedzie wspierał sub na Beyme 12" To te tesle 15??? mało lepuej 16???

Ale kolumna 3 way to wydatek??? Góre mam tonsil gdwk 10-80-7

Skomentuj

To proponuje Tonsil GDN16/50/5 czy 6.

Skomentuj

Czaruję...
              X