Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o Carvin-Vega (VEGA 10D4)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pytanie o Carvin-Vega (VEGA 10D4)

Witam.

Jako, że to mój pierwszy post - nie wiem czy wypada pisać na sam początek z prośbą, aczkolwiek zależy mi na tym, Chodzi o to czy miał ktoś doczynienia z przetwornikami Cerwin-Vega ? Chodzi mi o model VEGA 10D4. Generalnie zasilam go Monoblokiem Rockford-Fosgate 1001BD - sprecyzuje to następująco... mam go w obudowie 42 L closed. Przy wyższej mocy, słychać dziwne charczenie, Obudowa zalecana przez producenta - dla tego przetwornika to 43 L B-R i tu moje pytanie, Czy jest możliwość aby głośnik charczał z powodu nie wypompowywanego powietrza jakie tworzy ? Nie znam się na tyle dobrze, aby cokolwiek powiedziec, dlaczego tak się dzieje. Czy przypadkiem te 1000 Watt które monoblok produkuje nie jest za dużą mocą dla tego przetwonika ? Dodam że Moc znamionowa przetwornika to 300 Watt.

P.s

Czy na tym forum są zwolennicy Carvin-Vega ? JL ? Rockford-Fosgate ? Infinity ? Czy sami Stx-owcy...Alphardo-wcy...tesl-owcy ?

Ja jestem Teslowcem na lepsze narazie mnie nie stac :(

Skomentuj

wokul stx alparhd i tesla i troche hertz;
      raczej cos z cewka głosnika, monoblok ie ama 1000w ,

Skomentuj

mylisz sie aryan ....

jak rockford pisze ze ma 1000 W to tyle ! to juz jest profesjonalny sprzet a nie alphardowe gowno ...

ja tam preferuje jak wzmacniacz jest mocniejszy niz wzmak wiec w tym problemu bym sie nie doszukiwal (no chyba ze naprawde katujesz go niemilosiernie)

ale nie rozumiem dlaczego trzymasz go w zamknietej skoro producent podpowiada BR ? wstaw tunel i tyle :) (taki jaki producent zaleza)

Skomentuj

qbus
          chodziło Ci raczej o głosnik o wiekszej mocy niz wzmak

Skomentuj

głośnik charczy bo jest w obudowie zamkniętej, mówie to z doświadczenia...
            Ten Cervin Vega nadaje sie prawie tylko do br.. no można zrobić wyjątek ale charczonko może wystąpić...
            Proponuje założyć br i będzie po problemie.. to żadne kłopoty z cewka.. glośnik jest ok, skrzynka zamknieta jest bee...
            No a co do mocy to w zamkniętej jak jest to bym go tak nie przemęczał, ale w br będzie ok.
            Vegi to bardzo dobre głośniczki i bardzo ładnie trzęsą niejedna karoserią... jak założysz br to się przekonasz że będzie różnica..

..hehe.. ja nie jestem tonsiloalphardostxsowcem...

pozdro,magik.

[ Dodano: 2005-01-21, 19:07 ]
            tak poza tematem to kto ci go zamknął w closed?

Skomentuj

Czaruję...
            X