Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gdzie ten bass usher 8945a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie do końca morel jest podobny do dynaudio
    Jeszcze nie powstał taki morel którego można by postawić nawet obok taniej dyni
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      Nie do końca morel jest podobny do dynaudio
      Jeszcze nie powstał taki morel którego można by postawić nawet obok taniej dyni
      Jest sporo twierdzeń, żę morel gra lepiej od dynaudio. Nie chodzi mi o dokładną kopię dzwięku. Posiadałem audience 50 oraz fokus 140 i dzwięk wysokich w tych kolumnach jest całkiem inny.

Skomentuj

Nie spotkałem sie z takim twierdzeniem
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie spotkałem sie z takim twierdzeniem
          Studio16hz pakował morela w skrzynie dynek. Ale nie o tym temat. :)

lklukasz kusi mnie budowa podstawkowców na tych 8945a i znalazłem do kompletu na ebay 9950-20. Zastanawiam się ile można fonicznie z nich wycisnąć. Czy są w stanie zagrać lepiej od przykładowo dynaudio focus 140 które posiadalem. Apetyt rośnie w miarę jedzenia.

Skomentuj

Ja juz wyrosłem trochę z tej wysokotonowki choć nadal uważam ja za bardzo fajna
            Mam fascynacje dynaudio esotar i ceramikami accutona
            Jak miałbym monitory dyni w domu to napewno nie zrobiłbym kolumn na usherach
            Szedł bym raczej wyżej
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

OK dzięki za sugestie. Myślę, że trzeba bedzie kolumny sprzedać na części ewntualnie w całości. Może się znajdzie chętny na forum?

Skomentuj

Ja juz wyrosłem trochę z tej wysokotonowki choć nadal uważam ja za bardzo fajna
                Mam fascynacje dynaudio esotar i ceramikami accutona
                Jak miałbym monitory dyni w domu to napewno nie zrobiłbym kolumn na usherach
                Szedł bym raczej wyżej
                Masz może jakiś ciekawy projekt na myśli?

Skomentuj

Nie potrzebuje projektu
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie potrzebuje projektu
                    Rozumiem, że nie potrzebujesz. Stwierdzasz aby iść wyżej niż zestaw na usher'ach. Jesteśmy na forum diy więc nie mówimy tutaj o zestawach fabrycznych. Jestem zielony odnośnie kostruowania ale potrafię zrobić kolumny już zaprojektowane. Szukam pomocy odnośnie zestawu już zaprojektowanego a grającego jak kolumny nowe w przedziale cenowym 6000-10000zł.

Skomentuj

Ja wybieram głośniki pod siebie a nie głośniki do projektów z forum

Mi sie bardzo podoba vifa z serii ne i ja bym chętnie widział w swoich kolumnach
                      Fajne są tez scany iluminator

Zobacz tez na jakich głośnikach zrobione są Akkus redwine
                      Swietnie grające kolumny
                      Chętnie bym je widział u siebie

Dobierz głośniki które ci sie podobają a na pewno znajdziesz kogoś na forum kto podejmie sie projektu zwrotnicy

- - - - - aktualizacja - - - - -

Pamiętaj tez, ze system nie składa sie tylko z kolumn ale i potrzeba mu elektroniki na podobnym poziomie
                      A to tez nie małe koszty

Podziel ta kwotę odpowiednio
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na konstrukcje diy mogę przeznaczyć około 4000zł. Elektronikę posiadam na dość przyzwoitym poziomie. Interesuje mnie szkoła dźwiękowa dynaudio, herberth, sonus faber czyli kolumny z piękną nasyconą średnicą. Nie rozumiem ludzi którzy zjadą kolumny gdyż nie sprawdziły się w ich systemie. posiadałem ostatnio audio physic i wszystko bylo piekne poza wypełnieniem środka. Na innym sprzęcie zagrają genialnie. Ot taka pogoń za króliczkiemi zabawa w audio nie ma końca. :)

Skomentuj

Czaruję...
                        X