Nie do końca morel jest podobny do dynaudio
Jeszcze nie powstał taki morel którego można by postawić nawet obok taniej dyni
Jest sporo twierdzeń, żę morel gra lepiej od dynaudio. Nie chodzi mi o dokładną kopię dzwięku. Posiadałem audience 50 oraz fokus 140 i dzwięk wysokich w tych kolumnach jest całkiem inny.
Studio16hz pakował morela w skrzynie dynek. Ale nie o tym temat. :)
lklukasz kusi mnie budowa podstawkowców na tych 8945a i znalazłem do kompletu na ebay 9950-20. Zastanawiam się ile można fonicznie z nich wycisnąć. Czy są w stanie zagrać lepiej od przykładowo dynaudio focus 140 które posiadalem. Apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Ja juz wyrosłem trochę z tej wysokotonowki choć nadal uważam ja za bardzo fajna
Mam fascynacje dynaudio esotar i ceramikami accutona
Jak miałbym monitory dyni w domu to napewno nie zrobiłbym kolumn na usherach
Szedł bym raczej wyżej
Ja juz wyrosłem trochę z tej wysokotonowki choć nadal uważam ja za bardzo fajna
Mam fascynacje dynaudio esotar i ceramikami accutona
Jak miałbym monitory dyni w domu to napewno nie zrobiłbym kolumn na usherach
Szedł bym raczej wyżej
Rozumiem, że nie potrzebujesz. Stwierdzasz aby iść wyżej niż zestaw na usher'ach. Jesteśmy na forum diy więc nie mówimy tutaj o zestawach fabrycznych. Jestem zielony odnośnie kostruowania ale potrafię zrobić kolumny już zaprojektowane. Szukam pomocy odnośnie zestawu już zaprojektowanego a grającego jak kolumny nowe w przedziale cenowym 6000-10000zł.
Na konstrukcje diy mogę przeznaczyć około 4000zł. Elektronikę posiadam na dość przyzwoitym poziomie. Interesuje mnie szkoła dźwiękowa dynaudio, herberth, sonus faber czyli kolumny z piękną nasyconą średnicą. Nie rozumiem ludzi którzy zjadą kolumny gdyż nie sprawdziły się w ich systemie. posiadałem ostatnio audio physic i wszystko bylo piekne poza wypełnieniem środka. Na innym sprzęcie zagrają genialnie. Ot taka pogoń za króliczkiemi zabawa w audio nie ma końca. :)
Skomentuj