Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

T+A TMR 160 - jaki wzmacniacz?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

T+A TMR 160 - jaki wzmacniacz?

Witam

Jestem w posiadaniu kolumn T+A Criterion TMR120.
    Mam dylemat co do wzmacniacza.
    Zależy mi aby wzmacniacz wykorzystał maksymalny potencjał tych kolumn ale i w przyszłości mógł ewentualnie posłużyć do napędzenia innych kolumn jeśli dźwięk T+A mi się znudzi (w planach budowa zestawu na usherach).

Również zastanawiałem się nad amplitunerem ale ciężko mi stwierdzić czy amplituner może być na tyle dobrej jakości aby wyciągnął max możliwości z tych kolumn - cały czas mowa o jakości a nie dB.

więc po krótce:
    - wzmacniacz z uwzględnieniem na przyszłość innych lepszych jakościowo zestawów np na usherach
    - amplituner z przeznaczeniem tylko dla tych kolumn + centralny

Jeśli chodzi o muzykę jaką reflektuję coś pokroju "Two Steps From Hell", "Thomas Bergersen" i może trochę popu

Budżet to ok 1500zł na amplituner, na wzmacniacz do 2000zł (mogą być używki).
    Swego czasu rozmyślałem nad lampą lecz chyba to nie w tej klasie cenowej dla takiej mocy...

z góry dzięki za pomoc!

Witaj.
    Jak bedziesz mial wzmacniacz z moca 200w ( minimum ) na kanal, to kolumny pokaza na co je stac i nie chodzi o ilosc dB. Po prostu linie transmisyjne kochaja solidny naped.

Skomentuj

ok ale jaki konkretny wzmacniacz polecasz?
      ogólnie rozmyślałem nad Pioneer A50

Skomentuj

Nikt nic nie doradzi ??

Skomentuj

Poszukaj co jest w używkach i zadawaj pytanie o konkretny sprzęt. Do 2kzł powinno się coś sensownego znaleźć. PM poleca ci mocny wzmacniacz, ten A50 raczej słabowity. Szukaj czegoś mocnego, w kwestii TL, PM raczej wie co mówi :)
          O, tu masz jakieś zacniejsze, nie mam pojęcia jak grają, może ktoś miał w rękach, to podpowie
          http://allegro.pl/denon-pma-1500ae-o...095259610.html (DENON PMA 1500AE Okzja!!!!)
          http://allegro.pl/potezny-onkyo-a-97...083302786.html (Potężny Onkyo A-9755 2x150W)
          http://allegro.pl/denon-pra-1100-poa...077983320.html (DENON PRA-1100 + POA-2200)

Skomentuj

Nie moge Ci powiedziec, kup to i to, bo nie mialem Twoich kolumn i nie wiem co z nimi zagra super. Wiem natomiast, ze Twoje kolumny potrzebuja solidnego pradu i duzej mocy, aby pokazac klase. Dlatego musisz szukac bardzo wydajnego wzmacniacza. Jakiej marki? Moze podpytaj na audiostero, tam jest wielu takich, co slyszy nawet gniazda zasilajace, to moze cos podpowiedza...

Skomentuj

Przy budzecie 2tys masz Denona PMA 2000R, Marantza PM-16, Sony TA-F770ES, Rotela RA-980, starsze Denony PMA1520 i 1560
              Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Czaruję...
              X