Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w identyfikacji głośnika

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w identyfikacji głośnika

Witajcie,
    Czy ktoś może orientuje się co siedzi w monitorach Definitive Technology ProMonitor 100 ? Średnica 130mm
    Pytam bo znajomy spalił dwa głośniki i się zastanawiam czy bawić się w wymianę cewek ( jeśli w ogóle dostanę odpowiednią) czy może siedzą tam jakieś głośniczki za drobne pieniądze.

Pozdr
    Czarek

Last edited by czarecki; 29.03.2016, 09:27.

Prawdopodobnie głośniki robione w Chinach pod zamówienie. Nie do kupienia w sprzedaży detalicznej. Od razu odpowiem na drugie Twoje pytanie. Wymiana głośnika na coś innego to również modyfikacja zwrotnicy.

Skomentuj

Zamieszczone przez charLeS Zobacz posta
      Wymiana głośnika na coś innego to również modyfikacja zwrotnicy.
      Aż taki amator nie jestem i wiem z czym to się wiąże, ale dzięki za sugestie:)
      W takim razie spróbuje dorwać cewki do tych pierdziawek, chociaż jak były sprawne to grały całkiem nieźle.
      Last edited by czarecki; 29.03.2016, 10:08.

Skomentuj

Wracam do tematu,
        Cewka jak i głośnik nie do zdobycia więc moje pytanie brzmi - zna ktoś może jakiś głośnik 130mm z nieokrągłym koszem?:) Wiem, że nowa zwrotnica itp itd ale znajomy chciałby po prostu zatkać czymś dziurę po głośniku i postawić gdzieś na biurku.

Pozdr

Skomentuj

Jak wymieniać to w drugiej kolumnie też. Szukaj czegoś podobnego wymiarami i impedancją.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
            Jak wymieniać to w drugiej kolumnie też. Szukaj czegoś podobnego wymiarami i impedancją.
            Oczywiście, że w drugiej też No właśnie przeszukałem producentów ktrórych znam ale żaden nie ma tego wymiaru dlatego pytam Was o poradę

Skomentuj

Może podaj dokładne wymiary.

Skomentuj

Ja bym sprawdził średnicę cewki - pewnie to typowe 25,50mm wewnętrznej.
                Jeśli tak to użył bym kosza i pobawił się w kreatywną regenerację.

Skomentuj

Czaruję...
                X