Witam , zamierzam zbudować subwoofer. Jednak problem polega na tym ,że nie wiem jaki głośnik wybrać. Subwoofer będzie uzupełnieniem zestawu stereo. Kwota jaką chcę przeznaczyć na głośnik to max 150zł. Pokój , w którym będzie znajdował się subwoofer ma około 12m2. Od głośnika oczekuję jak najlepszego brzmienia w tej kwocie oraz szybkiego basu i niskiego zejscia jak to tylko możliwe. Proszę o rady.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Dobór głośnika do subwoofera
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Elektroniq Zobacz postaWzmacniaczem na mostku TDA7294 Irka , albo jakimś gotowcem.Na wzmacniacz chcę przeznaczyć ok 150zł.
Obawiam się że 150 zł to raczej nie starczy na wzmacniacz.
Jak chcesz tanio to szukaj jakiejś używki .
Możesz również wziąć pod uwagę ofertę subwooferów z STX-a.
Jak chcesz sam robić to postaw na jakość.
Inaczej nie ma to sensu.
Mały przykład:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/vie...359&highlight=
Tanio nie wyszło.Last edited by BIG ROMAN; 03.05.2016, 12:16.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Elektroniq Zobacz postaPołowę części potrzebnych do zrobienia wzmacniacza mam.
Ta połowa części to rezystory ?
Trafko 200 W będzie kosztowało koło 100 zł łącznie z przesyłką.
Dolicz radiator , panel, PCB itd..
Poszukaj gotowca.
Skomentuj
-
glosnikow ktore podchodza pod mostek tda jest niewiele
jak juz sie jakis znajdzie to pojawia sie pytanie czy to ma sens?
jak nie masz gratow pod wzmacniacz to kupowanie czesci od zera wyjdzie nie malo...
jak ma byc tanio to lepiej kupic gotowy subwoofer np stxa - 400zl i masz gotowca
jak sie okaze ze masz graty na wzmacniacz i wydasz na niego np 50zl to juz ma to sens
mam GDN 30/120/1 ktory idealnie by tu pasowal (tomekk twierdzi ze tda to dla niego za malo) ale ciagle czeka na druga czesc filmiku :(
Skomentuj
Skomentuj