Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX ->AW ? AK ? SC ? - subik do domu tylko na czym?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX ->AW ? AK ? SC ? - subik do domu tylko na czym?

witam chcialbym zrobic subka do domq pokoj 10-15m^2 nie mam zbyt duzo kaski na glosnik wiec chce kupic cos z tych rzeczy:
    1) STX GDN 20/120/8AK

2) STX GDN 20/120/8AW

3) STX GDN 22/120/8SC
    od 1 najlepszy pozniej gorszy (wg mnie :P ), co powiecie o tych glosniczkach? chcialbym to zrobic w BR tylko ze nie wiem gdzie umiescic BR a gdzie glosnik, obudowa 30L, trzeba to wytlumiac ?

Ja słuchałem 20/120/8AW w 26l br i grało bardzo przyjemnie, na tyl przyjemnie na ile moze grac głosnik pokroku stx.
    Moim zdaniem lepszy do br od 22/120/8SC, pozatym b. dobrze pracuje w małych obudowach. Dla niego polecam ok 25l.

Skomentuj

na pewno AK jest najgorszy :P to moge cię o tym zapewnić. AW i SC roznią się minimalnie z przewagą dla AW

Skomentuj

AW mam w 20 litrach i muszę powiedzieć, że większej budy raczej nie ma sensu dawać dla niego. A co do tego jak gra - naprawdę ładnie, miekko :)

Skomentuj

głosnik z przodu obudowy, br najlepiej zeby z przoidu

Skomentuj

Zamieszczone przez aryan
            głosnik z przodu obudowy, br najlepiej zeby z przoidu
            to wiadome ze z przodu tylko glosnik na dole i BR u gory w rogach bo chyba dwa beda ? czy moze glosnik na gore a BR na dol ?? albo calkiem inne ustawienie ??

Zamieszczone przez Sound Wave
            na pewno AK jest najgorszy :P to moge cię o tym zapewnić. AW i SC roznią się minimalnie z przewagą dla AW
            no to co ja mam wybrac :( kazdy mowi co innego,

(w sklepie w kraku pytalem to nie maja AW tylko AK :/ qr$@#$)

Skomentuj

Zamieszczone przez djdarek
              to wiadome ze z przodu tylko glosnik na dole i BR u gory w rogach bo chyba dwa
              o takich pierdołach mamy za Ciebie decydować?? Zrób jak ci się podoba...

Skomentuj

Zamieszczone przez Zygmunt
                Zamieszczone przez djdarek
                to wiadome ze z przodu tylko glosnik na dole i BR u gory w rogach bo chyba dwa
                o takich pierdołach mamy za Ciebie decydować?? Zrób jak ci się podoba...
                no sorry ale moglbys troche pomyslec bo to nie jest pytanie lamera 'jak zrobic bo mi nie dziala' tylko chce zeby to bylo tak jak nalezy (patrz. gralo jak nalezy) bo to chyba nie jest obojetne jak dam BR !

Skomentuj

to gdzie jest br praktycznie nie ma zadnej ruznicy zrub glosnik na gorze na na dole po bokach 2 br ladnie wyglada :P

Skomentuj

a ja tam wole SC :)

Skomentuj

Zamieszczone przez reoddai
                      to gdzie jest br praktycznie nie ma zadnej ruznicy zrub glosnik na gorze na na dole po bokach 2 br ladnie wyglada :P
                      no i to jest odpowiedz tera to juz chyba wszystko wiem :P, jeszcze jedno taka obudowe tlumi sie slabo tzn wszystkie scianki oprocz BR z glosnikiem, czy wogole sie nie tlumi ?

Skomentuj

djdarek, człowieku czy ty masz w ogóle własne zdanie?? Sam do tego nie dojdziesz, że jak dasz rurki na dole to będą lepiej wyglądać niż na górze??
                        Co do wytłumienia to polecam przeczytać coś na diyaudio.pl :P

Skomentuj

zdanie wlasne chyba mam :P ale widzac to co na gorze to chyba nie,

co jeszcze mozna tutaj przeoczyc przy robieniu tej obudowy ??

Skomentuj

przyciac zle płyty. ogolnie ruznie sie tłumi obudowe , u Ciebie sprawdzi sie metoda prób i błedów , poekperymentuj troche

Skomentuj

ale jak bys POCZYTAL na stronie GLOWNEJ to bys wiedzial ze do obudowy br daje sie malo wytlumienia...

Skomentuj

wooooof przeczytalem ten artykul i teraz mam coraz wiecej dylematów, jak to zestroic :(
                                bo tutaj przy strojeniu BR trzeba patrzyc na impuls, wytrzymalosc mocowa, no i jak nisko schodzi, ale robiac symulacje w winisd to kiepsko wyglada :( BR dluzszego niz 20cm nie dostane a chocby i nawet to nie bedzie go gdzie wlozyc bo obudowa 20-30L to przeciez male pudelko :/ ma ktos jakis pomysl na jaka czest. to stroic i w ilu litrach ??

[ Dodano: 2005-02-02, 11:41 ]
                                hmmm zrobilem symulacje AW i AK ocencie, powiedzcie co nalezy zmienic i ktoremu progsowi bardziej wierzyc, bo wiadomo ze zaden nie powie jak bedzie naprawde,

Winisd (AW ->zielony, AK -> zolty)

czestotliwość:

impuls:

Max power:

BOXPLOT:
                                AK:

AW:

[ Dodano: 2005-02-04, 16:31 ]
                                ja pier#%# kupilem i zrobilem subik na tym AK i tosz to najwieksza ch** jaka kiedy kolwiek widzialem i slyszalem :-( winisd to niech idzie w chu* prrzeicez ten glosnik nie gra tylko charczy podlaczalem pod wzmaka 80watt to mial dosc pod 10watt tez kijnia idzie :-( pudlo 20L, BR 5,6-6cm (18cm dlug), fotki wrzuce pozniej, narazie powiedzcie czy mozna to jakos naprawc ? czy na 10 pietro i za ojczyzne

Skomentuj

Czaruję...
                                X