Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

mam RAVELANDA TW3000 i chcialem go wymienic na AXX1212

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mam RAVELANDA TW3000 i chcialem go wymienic na AXX1212

witam!!
    mam ravelana tw3000 w domu i chialem go wymienic na lepszy model czy ta obudowa z rawelanda mogla by zostac do tego nowego glosnika??
    oto wymiary obudowy:
    1 Góra 1 Dolna płyta: 404,1 (c) x 400, (b) mm
    18, (grubość płyty) mm
    1 Płyta przednia: 594, (a) x 364, (d) x 36, (2x18mm grubość płyty)
    1 Tylna płyta: 594, (a) x 364, (d) x 18, (grubość) mm
    2 boki: 594, (a) x 404,1 (c) x 18, (grubość) mm
    Bass reflex
    1 rura: , 100,mm wewnętrzna (g) x 187,2 (h) mm długość rury bass reflex
    obudowa ma ok 70L
    tam bas refles moge powiekszyc chodzi mi czy dobrze zagra w tej budzie ten nowy glosnik
    dam teraz parametry obu glosnikow
    TW 3000----------http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&mka=2&his=3&kat=206&pid=164&img=1&p ar=1
    TERAZ DO TEGO CO BYM CHIAL WYMIENIC
    AX 1212--------------------------http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&mka=2&his=2&kat=190&pid=41&img=1&pa r=1
    BARDZO MI ZALEZY ZEBY OBUDOWY NIEE ZMIENIC
    NAPISZCIE CO SADZICIE O TYM
    DZIEKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[ Dodano: 2005-02-01, 12:22 ]
    AX 1212
    http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&m...41&img=1&par=1
    TW3000
    http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&m...64&img=1&par=1

Jest to bez sensu :| ten drugi czemu ma byc lepszy ?
    ma piankowy gigantyczny resor to ma oznaczac ze jest lepszy a wogule to głosnik car audio jest za te pieniadze poleciłbym juz ravemastera z niebieskiej seri

Skomentuj

A co Ci zle gra? Moze wzmacniacz masz 50W? Pozatym te 70litrow to za duzo jak na taki glosnik i jeden i drugi kto Ci taka obudowe polecil?
      AX1212 ma nizsze SPL bo ma wieksze Xmax w praktyce moze bedzie gral bardziej miekko ale raczej bardziej ospale i mulowato no i ciszej!

Skomentuj

a jak wg was ten głośnik gra myslałem nad kunem jego lub dwóch alfredów cw 1002c

Skomentuj

zdecydowanie Raveland TW3000 niz dwa alpiardy 1002c.
          Pozatym TW3000 zagra juz w 50litrach a dwa alpiardy 1002c na pewno nie.

Skomentuj

to ile powinna miec litrow moja buda do tw3000???
            to moze jakies dechy dam na spod i troche sie buda zmniejszy od zewnatrz.
            glosnik chcialem wymienic bo moze do furki dal bym tego tw3000 a do domu myslalem nad tym sx1212 ale jak piszecie ze kapa to niee.to moze ten ravemaster bedzie dobry??wzmak niee jest do suba za slaby bo caly dom sie rusza jak gra sub.
            macie jakis sposob na to zeby meble niee drzaly bo mnie to bardzo denerwuje;/;/
            tylko niee piszcie zebym usunol meble z pokoju
            dzieki!!

Skomentuj

Duza obudowa daje niskie zejscie. Ale konczy sie to mulowatym basem i trzesie sie wszystko dookola. Przy tak duzym glosniku to normalne ze sie wszystko trzesie.
              Wyobraz sobie jak ostatnio podlaczylem dwa subwofery estradowe 18calowe kazdy ze swoim wzmacniaczem 600W :)

Skomentuj

rafal990 polecam ravemastera BSW104II zagra ładnie już w 30-35L albo BSW124II w 45-50L .Chwilowo swojego BSW124II zasilam OPA549 bo STK4050 poszedł z dymem i przy 70W robi niezle trzęsienie w chacie. Docelowo zamierzam go napędzić wzmakiem 300W wtedy powinien pokazać na co go stać.

Skomentuj

pod meble sprubój dorobic kolce powinno zredukowac trocjhe wibracje

Skomentuj

Robilem koledze suba na głośniku Ravelanda Axx1010 (25cm) w obudowie chyba 20l br.

Bass zabijał wszystko co było w aucie, szybki z mocnym uderzeniem i nie był wyjątkowo wysoki. Jednak jakby z góry miał zalecenie żeby sie tylko tłuc ;-)

Niestety głośnik grał na wzmaku xxx który mocą nie grzeszył i zabezpieczeniami również. W momencie gdy wzmak sie załanczał, głośnikowi mało membrama nie odpadła. Po miesiącu siadło dolne zawieszenie.., ale to juz wina wzmacniacza.

Ogólnie całkiem dobry głośnik, taka niemiecka podróbka Magnata.

Skomentuj

Dzis po okazyjnej cenie nabylem tego Ravelanda Axx1010 (25cm) testowalem go takze w 20l BR i chyba w tej cenie (za nowy 260zl) w kategorii miekkiego basu nie ma sobie rownych: nisko, miekko, gleboko w kompaktowej obudowie- to cechy tego glosnika
                      PS wzmak do testow mial 250W sin i mysle ze byl akurat, glosnikowi napewno nie zagrazal;]
                      POLECAM SZCZERZE

Skomentuj

Na allegro wiekszy brat czyli AXX1212 jest po 300 zl.Taniej niz na mivoc.pl, ale to chyba i tak ten sam koles sprzedaje.

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40830965

Skomentuj

wlasnie przed chwila skonczylem operowac mojego ravelanda ;] usuniecie napisu z kopolki zakonczone powodzeniem ;]

Skomentuj

Czaruję...
                          X