Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Al 130 na początek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wszystkie 3 tweetery są dobre. Pytanie jak ma grać to może któryś z nich będzie temu bliższy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
      Wszystkie 3 tweetery są dobre. Pytanie jak ma grać to może któryś z nich będzie temu bliższy.
      Delikatnie, lekko, zwiewnie :-). Zwłaszcza moja druga połowa nie lubi natarczywych dźwięków. A jak wyją baby to się w ogóle wkurza. A ja lubię te wyjące baby i chciałbym, żeby były delikatnie brzmiące.
      Pozdrawiam.

Skomentuj

Ja bym w takim razie wziął satori ale może nawet ten starszy model na ferrytowym magnesie. Gra delikatniej, nowszy dostał sporo powietrza na górze i jest bardziej zadziorny. Alternatywnie Morel ale lepiej z najwyższych modeli , bo np Elite jest kapitalny ale też ma bardzo jasna barwę. Supreme są nieco stonowane i to może bardziej pasować.

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
          A teraz forma......?
          Wykopałem w czeluściach internetowych blok mahoniowy bardzo stary. Zrobiłby z tego dwa fronty ok 5-6 cm grube. I tak drapię się po głowie czy nie zainwestować 200 pln w ten materiał. Materiał materiałem to raz. Taki materiał daje duże możliwości co do formy. Tylko brak inspiracji. Czasami nadmiar pomysłów powoduje ból głowy :-). Jakby ktoś coś fajnego widział w temacie designu a możliwe by to było do wykonania w drewnie wdzięczny byłbym za podsunięcie pomysłu.
          A i jeszcze cały czas brak wysokotonowego Morel vs Satori może ceramik Visatona?
          Pozdrawiam.
          Taki piękny blok to aż się prosi wyfrezować i wstawić elementy z innego litego egzotycznego drewna np. Heban fajnie zgra się z mahoniem. Czasami wystarczą tylko pionowe lub poziome linie, a zmienią wygląd frontów diametralnie.

Skomentuj

No to układanka zakończona. Dostałem Morele Supreme w dość dobrej cenie. Będzie zabawa.
            Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
            X