Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

stx D800 + W.27.400 ala Pylon amber

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

stx D800 + W.27.400 ala Pylon amber

Witam, znajomy poprosił mnie o jakieś kolumny do dużego salonu, głównie na imprezy, sporadycznie do normalnego słuchania. Mam na razie STX W.27.400 8 ohmowe, wczoraj dorwałem na allegro d800 8 ohm w tubkach 195x155 i zastanawiałem się nad zrobieniem czegoś typu Pylon, ale tak żeby to grało znośnie pod kątem jakości. Napędem byłby STX PA.800 więc nie powinno być problemów z wysterowaniem.
    Miał ktoś doświadczenia z tymi głośnikami?

Ewentualnie jeśli ktoś doświadczony mieszka w okolicach Zabrza/Gliwic, lub Bielska białej i mógł się podjąć pomiarów i zaprojektowania zwrotnicy w miarę przystępnej cenie to zrobię skrzynki i chętnie zlecę taki projekt.

BTW, czytałem cały wątek o pylonach kilka razy.
    Last edited by Leniwiec_Marek; 22.05.2016, 09:55.

Tu masz temat o Pylonach: http://diyaudio.pl/showthread.php/21...ot-STX-tuba%29

Zamieszczone przez Leniwiec_Marek Zobacz posta
    Ewentualnie jeśli ktoś doświadczony mieszka w okolicach Zabrza/Gliwic, lub Bielska białej i mógł się podjąć pomiarów i zaprojektowania zwrotnicy
    Gdybyś mieszkał w Bydgoszczy to mógłbym się podjąć.
    Ostatnio jeden user z Bydzi chciał abym mu pomierzył taki projekt, tyle że na W.32.500.
    Nie rajcują mnie takie projekty, bo nie ukrywajmy, jakości z tego za bardzo nie będzie, ale z samej ciekawości, czy można to połączyć i czy to w miarę zagra, zgodziłem się.
    Wrzucił bym wtedy projekt na forum, gdyby zagrało.
    Niestety, nie wiem, czy userowi się zmarło czy co, ale od tamtej pory się nie odzywa i nie loguje się na forum...

Skomentuj

Czaruję...
    X