Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Glosniki zamiast scan speak do ProAc R2.5

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Glosniki zamiast scan speak do ProAc R2.5

Witam.
    Mam zamiar zabrac sie za wykonanie skrzynek wzorowanych na Proac Response 2.5. Niestety fundusze nie pozwola mi na umieszczenie tam glosnikow scan-speaka. Moze w przyszlosci. Zastanawiam sie co moze pasowac do takich skrzynek zamiast scan speak'ow. Wysokotonowe w miare dobre i tanie sa np Morele MDT29. Beda pasowac? I jaki glosnik nisko-sredniotonowy do tego?

Możesz dać Vifę M18WH, jest całkiem tania (390zł w Polsce) i dobra.

Skomentuj

Vifa M18WH to bardzo dobry wybór. Dobry i stosunkowo niedrogi głośnik.
      Można jeszcze rozważyć Monacora SPH170.
      Co prawda to już zdecydowanie nie to, co Vifa, ale za to tylko za ok. 130 zł.
      Co do Morela MDT29 – nie słuchałem tego głośnika. Spotkałem się natomiast z opiniami, że jest lepszy niż tanie Scan Speaki (D2010) i dorównuje tym droższym (D2905/9300). Przy tym jest tańszy, nawet w Qba.

Skomentuj

A ten Morel ma podobna kopulke jak oryginalny w D25?Wiesz ona ma aktywne zawieszenie pod wzgledem akustycznym i to daje pewien efekt ni edo odtworzenia przy pomocy zwyklej.
        Vifa to swietna sprawa.Bedziesz wykladal wnetrze bitumami?
        Interesuje mnie tez ta konstrukcje ze wzgledu na strojenie wyzsze z premedytacja i wyprowadzeniem BR w podloge.
        Jak bedziesz stroil u siebie?

Skomentuj

http://www.geocities.com/diyproac25/index.htm -tu wszystko o proac'ach.

Skomentuj

Ah wybrales wersje z BR w tyl... ja myslalem o tej opisywanej niedawno w Audio

Skomentuj

tak, nie chce modyfikowac oryginalnej konstrukcji.

Skomentuj

Czaruję...
              X