Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tang Band W3-1876S Obudowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tang Band W3-1876S Obudowa

Witam, zaprojektowałem sobie obudowę w BassBoxie dla wyżej wymienionego głosnika i mam do was pytanie, czy jest ona poprawna i głosnik w niej zagra najlepiej jak potrafi ?
    W załączniku wydruk z BassBoxa
    Załączone pliki

Coś ktoś ?

Skomentuj

Zbuduj, posluchaj i ocen. Nie istnieje cos takiego jak idealna obudowa.

Skomentuj

Popatrzyłem na parametry głośnika i mam pytanie :od kiedy rezystancja jest większa od impedancji?

Skomentuj

A gdzie udało Ci się to wyczytać? W karcie katalogowej masz coś takiego: NORMINAL IMPEDANCE:4 Ω DCR IMPEDANCE:3.6 Ω
          Gdzie DCR to po naszemu Re, czyli pomiar rezystancji przy prądzie stałym, a pierwsza wartość to najniższy poziom modułu impedancji. Poza tym jak widać mają literówkę w karcie (noRminal)

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
            A gdzie udało Ci się to wyczytać? W karcie katalogowej masz coś takiego: NORMINAL IMPEDANCE:4 Ω DCR IMPEDANCE:3.6 Ω
            Gdzie DCR to po naszemu Re, czyli pomiar rezystancji przy prądzie stałym, a pierwsza wartość to najniższy poziom modułu impedancji. Poza tym jak widać mają literówkę w karcie (noRminal)
            W projekcie dołączonym do postu ,do specyfikacji producenta nie zaglądałem!

Skomentuj

Czaruję...
            X