Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik pod subwoofer do salonu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik pod subwoofer do salonu

Cześć Wam :) Potrzebuje głośnik, zastępce STX'a W.27.400.8.MC, który aktualnie jest niedostępny. Polecicie coś ? Pomieszczenie około 40 m^2 otwarte na większe przestrzenie. Ma służyć tylko do kina. Może być droższy.

Znalazłem ciekawe głośniki "10:
    http://allegro.pl/2-x-peerless-sls-1...459026275.html (2 x PEERLESS SLS-10 SLS10 SUBWOOFER lub 3 WAY -30
    http://allegro.pl/seas-prestige-p25-...446529145.html (Seas Prestige P25 REX DD H308 93db! Peerless Vifa)
    albo polować: Monacor SPH-250TC
    Jestem zwolennikiem Wzmacniaczy i Amplitunerów Analogowych albo Analogowo-Cyfrowych.
    Jestem przeciwnikiem Wzmacniaczy i Amplitunerów Cyfrowych.
    My Amplituner - Sherwood RV-7050R

Skomentuj

To żeś się spóźnił miesiąc, te XLS-y od csbiczka były (w sumie jest, bo jeden mam) super... i tańsze niż AWX :)

Ciężko znaleźć coś lepszego niż AWX w cenie około 400zł (nowy), zwłaszcza że:

Zamieszczone przez David853 Zobacz posta
      Pomieszczenie około 40 m^2 otwarte na większe przestrzenie. Ma służyć tylko do kina.
      A ile droższy może być?
      No i co to znaczy "zastępca"? tylko na jakiś czas czy do tej samej obudowy?
      Last edited by marian; 01.09.2016, 17:07.

Skomentuj

Powiedzmy do 300 zł. Ma zastąpić STX'a w tym sensie, że ze względu na niedostępność STX'a zastosuje inny głośnik mimo, że planowałem wyżej wymieniony model i tyle :)

Skomentuj

Dayton Audio DC300-8 Classic Woofer PE 295-320 - można urwać ~210zł ale jest problem "12
          Monacor SPH-250TC - można urwać poniżej ~300zł "10
          Monacor SPH-255 - jest słabszy i tańszy od 250TC "10
          Audax PR240M6 - przekracza troszkę powyżej ~300zł "10
          Visaton W250S - można urwać poniżej ~300zł "10
          Visaton WS25E - jest słabszy i tańszy od W250S "10
          ---------------------------------------------------
          Najlepiej wziąć PEERLESS SLS-10 SLS10
          Jestem zwolennikiem Wzmacniaczy i Amplitunerów Analogowych albo Analogowo-Cyfrowych.

Skomentuj

Zamieszczone przez David853 Zobacz posta
            Powiedzmy do 300 zł. Ma zastąpić STX'a w tym sensie, że ze względu na niedostępność STX'a zastosuje inny głośnik mimo, że planowałem wyżej wymieniony model i tyle :)
            Na stronie STX W.27.400.8.MC Dostępność: Jest

Skomentuj

Na stronie STX - W.27.500.8.FCX ale przekracza powyżej ~300zł

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tylko mały problem - używany Jamo Sub-niskotonowy http://allegro.pl/jamo-subwoofer-a7s...452046677.html (Jamo subwoofer A7SUB głośnik 265mm 200W RMS hi-end)

Skomentuj

Czaruję...
              X