Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

projekt Frugel-Horn XL for Alpair 10.3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

projekt Frugel-Horn XL for Alpair 10.3

Witam wszystkich, zakupiłem głośniki do powyższego projektu, ale utknąłem na etapie obudów, w których formatki cięte są pod różnymi kątami. Technicznie nie mam możliwości wykonania formatek, a w hurtowniach płyt też nie chcą ciąć pod takimi kątami. Kolumny mają być wykonane z dobrej jakości sklejki 18 mm. Może koledzy mają jakieś pomysły jak to wyciąć, najchętniej zleciłbym to komuś, ale nie wiem kto by się tego podjął.
    Pozdrawiam

http://www.diyaudio.com/forums/full-...-10-3-10p.html

Takie figle, to chyba najlepiej puscic na cnc.

Skomentuj

Szanowny kolego. Wykonałem własnoręcznie cięcia formatek pod różnymi kątami do mojego projektu FR. Mam na to pewien patent choć nie jest to metoda tak dokłądna jak cięcie na maszynie cnc. Moja metoda wymaga cierpliwości i dokładności lecz jest do zrealizowania w tak zwanej przestrzeni garażowej. Nie chcę zaśmiecać wątku i nazrażać się na hejt (to żart). Jakby co to proszę o kontakt na prv .

Skomentuj

Zamieszczone przez his master's voice Zobacz posta
        Nie chcę zaśmiecać wątku i nazrażać się na hejt (to żart)
        W przypadku rozwiązań DIY, każda metoda jest dobra, aby bezpieczna. Wrzucaj i się nie przejmuj, może pomożesz tym innym.

Skomentuj

Jakby co to proszę o kontakt na prv .
          Wkurzające jest takie coś na forach...

Po to jest forum właśnie! Chętnie poczytam.

Skomentuj

Szanowni koledzy. Przeczytajcie post autora wątku. Nie ma on możliwości wykonania prac własnoręcznie. Stąd to moje -"jakby co". Taka logika. Teraz można się wkurzać do woli. Pozdrawiam

Skomentuj

Teraz można się wkurzać do woli. Pozdrawiam
              Ta bo nie mam co robić :)
              To może napiszesz o tym tutaj: http://diyaudio.pl/forumdisplay.php/36-TOOL-BOX

Skomentuj

Mam wrazenie, ze kolega zrobil to poprostu od sznurka "Wyliczyl" promien ciecia, olowkiem na sznurku wyznaczyl linie i wyzynarka wycial.
                "Jak cos wyglada glupio, ale dziala... znaczy nie jest glupie" :)
                Sony TA-F 650ESD, Sony CDP 990, Sony ST-S590ES
                i ciągle rośnie :)

Skomentuj

no brawo jasiu :) z wyrzynarka porywasz się na sklejkę :) długa droga przed tobą. powodzenia młodzieńcze :):):)

Skomentuj

no brawo jasiu z wyrzynarka porywasz się na sklejkę długa droga przed tobą. powodzenia młodzieńcze
                    No więc jak to wyciąłeś ? Powiesz nam czy jednak to będzie tajemnica ?

Skomentuj

spróbuj szanowny kolego przeczytać prowokacyjny post i odpowiedź na niego i sam nie prowokuj :) to takie proste :) pozdrawiam :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X