Witajcie, od pewnego czasu z dobrymi głosnikami 8" nie ma problemu.
I mamy takie głośniki jak:
-Seas 22RNX
-Seas 22RNY
-Seas 22RN4X
-SBacoustic SB23NRXS45-8
-Scan Speak 22W/8534G00
-SBacoustic SB23NACS45-8 (aluminium)
-Seas 22RNX/P (aluminium)
-Seas 22RN4X/p (aluminium)
-Dayton RS225-8 (aluminium)
Natomiast wybór odnośnie charakteru grania jest ciężki.
Potrzebuję CZARNY, SZYBKI głośnik do muzyki metalowej (konstrukcja 3way), który jednocześnie będzie miał trochę "mięsa".
Na początku myślałem o Daytonie (czarny, szybki głosnik), ale z opisu użytkowników wynika że ten głosnik jest "nijaki", nie ma właśnie tego mięsa... wyobrażacie sobie słuchanie muzyki metalowej na kolumnach które nie mają choć trochę "pierdyknięcia"? :)
SB podobno fajny głośnik, ale jest ciut za duży, no i on jest bardziej ciemnoszary niż czarny.
Jak na razie mój typ to Seas 22RNX z racji dość wysokiego SPL, w miarę niskiego FS i niskiej masy, oraz zdolności pracy w obudowach od 40L (lekka górka w obudowie BR).
Można go zakmnąć w 40L, będzie szybszy i zniknie podbicie (choć lekkie podbicie przy muzyce metalowej daje właśnie tego kopa).
Ktoś słyszał ten głośnik?
Nada się?
Jakieś inne propozycje?
PS. cięcie to taki standard, 350Hz (wyjdzie w praniu), 15-stka jako średniak.
I mamy takie głośniki jak:
-Seas 22RNX
-Seas 22RNY
-Seas 22RN4X
-SBacoustic SB23NRXS45-8
-Scan Speak 22W/8534G00
-SBacoustic SB23NACS45-8 (aluminium)
-Seas 22RNX/P (aluminium)
-Seas 22RN4X/p (aluminium)
-Dayton RS225-8 (aluminium)
Natomiast wybór odnośnie charakteru grania jest ciężki.
Potrzebuję CZARNY, SZYBKI głośnik do muzyki metalowej (konstrukcja 3way), który jednocześnie będzie miał trochę "mięsa".
Na początku myślałem o Daytonie (czarny, szybki głosnik), ale z opisu użytkowników wynika że ten głosnik jest "nijaki", nie ma właśnie tego mięsa... wyobrażacie sobie słuchanie muzyki metalowej na kolumnach które nie mają choć trochę "pierdyknięcia"? :)
SB podobno fajny głośnik, ale jest ciut za duży, no i on jest bardziej ciemnoszary niż czarny.
Jak na razie mój typ to Seas 22RNX z racji dość wysokiego SPL, w miarę niskiego FS i niskiej masy, oraz zdolności pracy w obudowach od 40L (lekka górka w obudowie BR).
Można go zakmnąć w 40L, będzie szybszy i zniknie podbicie (choć lekkie podbicie przy muzyce metalowej daje właśnie tego kopa).
Ktoś słyszał ten głośnik?
Nada się?
Jakieś inne propozycje?
PS. cięcie to taki standard, 350Hz (wyjdzie w praniu), 15-stka jako średniak.
Skomentuj