Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny oparte na Infinity sm 155

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny oparte na Infinity sm 155

Witam serdecznie, nabyłem za małe pieniążki w/w kolumny stan samych glosników idealny obudowa do remontu.
    Chciałbym zrobić z nich coś w stylu JBL 4312, znam firmę z frezarka CNC, sam pracuje w środowisku CAD więc rysunki opracuje sam, jest człowiek od zwrotnicy i połączenia elementów.
    Pytanie moje jest następujące czy wystarczy zachować litraż skrzyni cz także same wymiary są istotne ?
    Czy po zmianie wymiarów a zachowaniu litrażu kolumny nie zmienia efektywności ?
    Materiał na skrzynie wysokiej jakości slejka sosnowa niefoliowana.
    Dugie pytanie mam odnośnie BR.
    Czy mogę zastosować skrzynie zamknieta ? I jak to odbije się na efektywności ?

Musisz zachować to samo rozmieszczenie głośników jak i objętość.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
      Musisz zachować to samo rozmieszczenie głośników jak i objętość.
      Chodzi o osie głośników ?
      Czyli w praktyce muszę wykonać kopię, tak ?

Skomentuj

Jesli chcesz zachowac zwrotnice, to front i umieszczenie glosnikow musi byc takie samo.

Zamieszczone przez Ho-Lec Zobacz posta
        Czy mogę zastosować skrzynie zamknieta ? I jak to odbije się na efektywności ?
        To powinien wiedziec Twoj czlowiek od zwrotnic, jak wykona odpowiednie pomiary woofera.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
          Jesli chcesz zachowac zwrotnice, to front i umieszczenie glosnikow musi byc takie samo.

To powinien wiedziec Twoj czlowiek od zwrotnic, jak wykona odpowiednie pomiary woofera.
          Zwrotnica napewno bedzie zmieniana, odnosnie ksztaltu samych kolumn jeszce nie konsultowalem tego z nim :)
          podsumowujac jesli chce inny ksztalt frontu i gabarytow niezbedne sa pomiary, oraz zmiana podzialu w zwrotnicy tak ?

Skomentuj

Czaruję...
          X