Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JAKI NISKOTONOWY do trojdroznej...szukam propozycji

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JAKI NISKOTONOWY do trojdroznej...szukam propozycji

Witam!
    postanowilem zbudowac sobie kolumny 3drozne, nie MEGA mocne bo nie to sie liczy ale w miare tanie i "dokładne".
    Zdecydowalem sie juz na:
    -wysokotonowy- TVM ARV 104-04-4 ( wiem jak graja bo juz sobie monitorki zrobilem:)
    -sredni - TVM ARP-150-00-4 ( ponoc jeden z najlepszych w tej cenie,zreszta wykresik niezly)

i pozostal mi jeszcze wybór niskotonowego... myslalem o STX 20-120-4-AW ale on ma SPL 88-89dB. TVM maja po 91 i raczej chcialbym sie trzymac tych 91dB...z TVM nic mi nie przypasilo wiec zwracam sie do Was z prosbą o porady:)

daj 2x20 i po problemie :P

Skomentuj

rozumiem ze 2x 20 cz STX-a? oj odpada:) za duze koszty... szukam jednego glosnika... chyba ze by stlumic te tesle ale nie mam pojecia jak i czym:)

Skomentuj

ja bym był za Stx. nio bo ciężko znaleźć coś taniego jeśli nie myślisz o 2x coś tam.(koszty wcale by nie były aż tak duże). Alphardy są takie sobie.. nie mam głowy teraz szukać:) za dużo wypiłem
        pozdro

Skomentuj

a jakby tak stlumic sredniego i wysokiego o te 3dB? tylko nie wiem jak i czym ... podpowie ktos??

Skomentuj

rezystorem :P

Skomentuj

heh rezystorem...ale jakim??

Skomentuj

zalezy o ile chcesz stlumic ... http://ccs.exl.info/calc_cr.html
                na samym dole masz tlumik ... wpisujes zrezystancje glosnika i o ile chcesz go stlumic

no i rezystory 5 W

Skomentuj

oki dzieki

Skomentuj

o ile dobrze pamietam irek mial schemat rezystora wlasnie pod tesle

Skomentuj

Czaruję...
                    X