Możecie podać jakieś dobrze brzmiące ceramiczne głośniki kopułkowe w cenie do 350zł za sztukę?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Ceramiczne głośniki kopułkowe
Collapse
X
-
Jak chcesz to mam do sprzedania nowe głośniki magnezowo-ceramiczne. Dokładnie rzecz ujmując - kopułki magnezowe powlekane z obu stron ceramiką. U mnie tylko leżą w szafie.
http://www.eton-gmbh.com/fileadmin/u...ny/26HD1A8.pdf
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaCeramika nie brzmi dobrze?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez slawek213 Zobacz postaPeerless NE25-VTC 04 (Vifa HT NE 250 VC/4)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez slawek213 Zobacz postaChyba już słyszałeś o takich
Peerless NE25-VTC 04 (Vifa HT NE 250 VC/4)
są za 40Euro
ale oczywiście to nie to co szpilka od scanśpika usłyszysz i w ogóle to wielkie G bo można ciąć dopiero od 2,5kHz
Jak ma być możliwie tanio i dobrze to ja bym brał visatona ke25, ewentualnie któregoś z tańszych accutonów.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez arkotik Zobacz postaa tak z ciekawości z czym ma być ożeniony ten ceramik ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaJak ma być możliwie tanio i dobrze to ja bym brał visatona ke25
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez arkotik Zobacz postaa tak z ciekawości z czym ma być ożeniony ten ceramik ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaktóryś SBAcousticsAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaVisaton to też anodyzowane aluminium
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaVisaton to też anodyzowane aluminiumZamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaAle przynajmniej gra dobrze :-)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz postaO czym wy piszecie ?? Nie macałem membrany Visatona ale w katalogu wyraźnie piszę membrana ceramiczna.
Skomentuj
-
Dobrze szukasz. Firma Canton w serii referencyjnej używa właśnie kopułki ceramicznej.
Kieruj się doświadczeniem 40 lat tej firmy.
Tak na marginesie to te tanie NE25 mają jeden z najlepszych napędów oraz faradaja.
Wiadomo, że przy cenie detalicznej 40Euro nie można zarobić na frajerach z hajendowej niszy.
Last edited by slawek213; 19.12.2016, 17:24.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez slawek213 Zobacz postaKieruj się doświadczeniem 40 lat tej firmy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaProducent w dokumentacji nic o ceramice nie pisze, tylko o "deep-anodized aluminium", to chyba różnica. Tyle w temacie tanich kopułek ceramicznych.
Skomentuj
-
W takim razie Daytony RS i Founteki też są ceramiczne :) ... Tutaj chodzi o uzyskanie barwy a nie zamienienie aluminium w ceramikę :). Ten tlenek glinu to pewnie efekt uboczny czyli jakiś nalot po procesie chemicznym. Oj Echo Echo taki szkolony a takie głupoty niekiedy piszesz i tak tendencyjne pytania zadajesz jak amator. Coś się uparł na te ceramiki ... ciągle tylko dywagujesz na temat głośników. zbuduj w końcu cokolwiek to się więcej nauczysz jak tym teoretyzowaniem. Jak nie ma funduszy na accutony itp. to zapominamy o ceramikach.Last edited by Zap Projekt; 19.12.2016, 19:05.
Skomentuj
Skomentuj