Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ceramiczne głośniki kopułkowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To i owo już zbudowałem ale nie zamierzam się tym chwalić na forum. Interesuje mnie ceramika bo zalicza się do materiałów twardych z tym że ma mniej zaznaczony rezonans niż membrany metalowe.

Skomentuj

Marudzisz jak nie chcesz modów to kupujesz polipropylen a jak masz twardą membranę to odpowiednio ją filtrujesz. Twierdzisz że budowałeś ale twoje dywagacje i frustrujące problemy potwierdzały by raczej brak praktyki.
      Last edited by Zap Projekt; 19.12.2016, 19:23.

Skomentuj

Jest tu kilku gości którzy robią grające pudełka w stachanowym tempie ale ja wolę zrobić mniej i bardziej świadomie. Wtedy w każdych nowo zrobionych kolumnach widzę błędy których nie przewidziałem i w odróżnieniu od innych na swoich błędach się uczę.

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
          To i owo już zbudowałem ale nie zamierzam się tym chwalić na forum.
          Nie widzę sensu doradzania skoro nie widać efektów..

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
            Jest tu kilku gości którzy robią grające pudełka w stachanowym tempie ale ja wolę zrobić mniej i bardziej świadomie. Wtedy w każdych nowo zrobionych kolumnach widzę błędy których nie przewidziałem i w odróżnieniu od innych na swoich błędach się uczę.
            Trzeba dodać, że istnieje tu grupa ludzi, która czerpie nieprawdopodobną satysfakcję, jak się komuś dowali, w sensie:
            "ty głupiutki jak się nauczysz i coś zrobisz w co wątpię itd itd"

Chyba brak im szczęścia w życiu.

Skomentuj

to ja przetnę ten węzeł Gordyjski Tang Band 25-1719S oraz Tang Band 25-1744S około 350zł za parę + Kw na jebaju ten pierwszy zapewne znajdzie przytulisko u mnie jako wsparcie na górze mojego szerokopasmowca
              Last edited by Natalleos; 19.12.2016, 20:00.

Skomentuj

Eeee tam, w STX tansze robili.

Skomentuj

do tego od 250 hz http://www.parts-express.com/pedocs/...ions-46396.pdf i na dół

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    Eeee tam, w STX tansze robili.
                    Miałem kiedyś ten tweeter, był niestety nie był udany. Grał strasznie niemrawo, matowo i trochę dzwonił. Tańszy, aluminiowy seas brzmiał lepiej. I to był własnie problem tego ceramika, bo materiał za drogi żeby zrobić budżetówkę a brzmienie za słabe aby wskoczyć na poziom chociaż adekwatny do ceny.

Skomentuj

Czaruję...
                    X