Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

caraudioagain!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

caraudioagain!

prosze o pomoc w postaci opini i opisu montarzy nastepujacych subwooferów:

1)hertz ES200
    2)phonocar 2/743
    3)caliber CWP 12
    4)magnat xpress1001
    5)magnat xecutor1000
    6)Rockford-Fosgate RFZ 2408/2808

co o nich myślicie? może macie inne propozycje?

chodzi mi głównie o to pod jakimi wzmacnaiczami najlepiej zagraja te głośniki i jakie maja wymagania co do objętości obudowy. Nie ukrywam że instalacja ma być niskobudżetowa z tad też wybór głośników taki a nie inny.

muzyka różnorodna (bez skrajnych) samochód P206.

bede bardzo wdzięczny za wszelkie rady i opinie oraz opisy zabudowy w/w subwooferów.

pozdro, Marek.

ja bym wziol hertza, jest nawet 1 konstrukcja na nim robiona przez igooda, ma duzego kopa ale muszisz miec czym go dopalic
    PS podaj ile masz kasy na wszystko to bedzie latwiej !

Skomentuj

dzieki za odzew!
      hmm.. z tego co pamietam to igod robil na es250 chyba.. widziałem widziałem!

no jak widac to glośniczki sa mniej wiecej do 150-200-300-350zł przynajmniej te co zaproponowałem ... chciałbym konkretne informacje czym prponujecie je napedzic i w jakiej zabudowie zagraja najlepiej...

z góry dzieki!

Skomentuj

ja bym brał pod uwage hetza i rockfor fosgate, ale zamiast 20 cm hertz to dozbierałbym na 250! phonocar to niskobudzetówka nie warto jak mozesz hertza, magnat jest dla ludzi którzy maja naklejke MAGNATna tylnej szybie .

co do wzmaka to najlepsze sa AUDISONy pod wzgledem jakosci dzwieku, jak chcesz mocy mozesz zobaczy równiez LAnZARy na www.lanzar.com.pl

co do obudowy to zalezy od parametrów T/S głosnika, wklep je do winisd i wyliczysz obudowe, jak obsługiwac winisd masz na str głównej :)

Skomentuj

obudowe to sobie policze nie ma sprawy.. tylko trzeba mi opini kogoś kto słuchał..

arayan dzieki za stronke lanzarów.. przeyjemnie mnie zaskoczyły ceny 2kanałówek:)

Skomentuj

Moze na te Magnaty to tak nie najezdzajcie...co... wcale xpress 1001 nie jest zly....

Skomentuj

A czy Sony XS-L105P jest lepszym głośnikiem od Hertza ES250, bo parametry i cena podobne
              fs 27hz
              Vas 36
              Qts 0,43
              Prosiłbym o odpowieć
              Obudowa zamknięta

Skomentuj

hertz kładzie sonego pod kazdym względem.

[ Dodano: 2005-02-08, 20:54 ]
                ale skrzynka pod hertza na peno nie zamknieta tylko br

Skomentuj

Czaruję...
                X