Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub do 20m2 szukam sprawdzonej konstrukcji diy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez schwalba Zobacz posta
    Takie rozwiązanie chyba nie jest dla mnie, potrzebuje suba aktywnego.
    jezeli nie potrafisz sam zlutowac wzmacniacza to najlepszym rozwiazaniem jest zakup uzywanej estradowej koncowki mocy (duza moc i bywaja rozsadne ceny) i dolozenie do tego aktywnego filtra
    w taki kombinowany sposob zbudujesz mocny i tani subwoofer (moze nawet i 2 jak koncowka mocy pozwoli )

do fx-300 nie widze sensu stosowania glosnika ponizej 10"
    jak nie masz duzo mocy to lepiej rozwaz nawet 12"

Skomentuj

Nie na temat...
      https://www.olx.pl/i2/oferta/subwoof...ml#:6d36dd3a8a
      "Subwoofer odtwarza tylko najniższe pasmo tzn.
      28-70hz(były pomiary)."

Zaraz zapytam o te pomiary

Skomentuj

A co powiecie o sub 300 od irka? Ten panel by się spisał? Oczywiście zakładam że będzie napedzał 10"awx.

Skomentuj

Spisałby się, tylko kto Ci go sprzeda za mniej niż 500?

Skomentuj

A co powiecie o sub 300 od irka? Ten panel by się spisał? Oczywiście zakładam że będzie napedzał 10"awx.
            Mam taki ale jeszcze się nie pozbywam, napedzalem nim 12 samochodową stxa i dawał radę a teraz 8ohm w300s visatona i jest jeszcze fajniej

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Czyli gdybym taki znalazł to warto brać? Ten 10"awx jest też 4ohm? Bo ten panel sub 300 ma 4ohm

Skomentuj

Niestety awx jest z tego co pamiętam 8 a panel obsługuje 4 ale i 8 ale przy 8 będzie miał mniejszą moc. Jednak jest solidnie i starannie wykonany więc można brać w ciemno

Skomentuj

Ja bym dał sobie na wstrzymanie i czekał na okazję jak w przypadku Peerlessa XLS10.
                  4 0hmy i nie potrzebuje wielkiej obudowy aby zagrał.

Skomentuj

Tylko czy solidność wykonania zastąpi zapotrzebowanie na moc dla tego przetwornika? Pa 15.1 ma "oszukane" 400w, niech na serio ma 300... No ale ja się nie chcę wymądrzać bo się nie znam, chciałbym jedynie zrobić dobrego suba i dlatego napisałem do was. Brać więc ten panel od irka?

Skomentuj

Tylko czy solidność wykonania zastąpi zapotrzebowanie na moc dla tego przetwornika? Pa 15.1 ma "oszukane" 400w, niech na serio ma 300... No ale ja się nie chcę wymądrzać bo się nie znam, chciałbym jedynie zrobić dobrego suba i dlatego napisałem do was. Brać więc ten panel od irka?
                      Tylko czasem te 400w nie jest też przy 4 jak panel irka podane. Przy Irka jest konkretne trafo i jest solidnie zbudowany więc wiem że ma tą moc. Inaczej ci pozostaje coś złożyć albo zlecić komuś

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        Ja bym dał sobie na wstrzymanie i czekał na okazję jak w przypadku Peerlessa XLS10.
                        4 0hmy i nie potrzebuje wielkiej obudowy aby zagrał.
                        Ja tak mimo że nie potrzebowałem kupiłem xls12, później zobaczymy czy warto ale chce mu nowy panel zrobić z korekcja do oz z filtru ravena

Skomentuj

Mam jeszcze okazję dorwać uniampa w układzie mostkowym ponad 200w od kolegi z forum, ale to chyba nie jest lepsze od sub 300? Bo już sam nie wiem :/

Skomentuj

jak masz okazje kupic irkowego SUB300 to kupuj w ciemno!
                            komplet zabezpieczen, bezawaryjna konstrukcja i dozywotni serwis (o ile kiedys cos sie stanie) u irka

Skomentuj

Da radę z tym awx? Jak mi się to spisze to biorę

Skomentuj

jak kupisz ten panel to na olx jest mivoc 12"
                                taki komplecik tez zagra zacnie

Skomentuj

Kupiłem panel irka sub 300, teraz mam do wyboru albo awx 10" albo mivoc xaw 310 hc. Co tu wybrać?
                                  Mogę kupić sam głośnik ale sprzedający nie wie jak go zdemontować... To jakiś problem? https://www.olx.pl/oferta/mivoc-xaw-...tml#c91edbbee1
                                  Last edited by schwalba; 10.12.2016, 09:08.

Skomentuj

Wykręcenie głośnika nie jest skomplikowane wykręcenie 8 śrub widocznych na zewnątrz. Z tego co widzę Mivoc ma Impedancje 4Ohm a AWX10 ma 8Ohm.Panel przy 8Ohm ma 150W,a przy 4Ohm 300W.

Skomentuj

Sprzedajacy chyba ma problem z tymi śrubami
                                      Też mam wrażenie że mivoc jest bardziej odpowiedni pod ten panel

Skomentuj

Sprzedajacy chyba ma problem z tymi śrubami
                                        Też mam wrażenie że mivoc jest bardziej odpowiedni pod ten panel
                                        Ja ci powiem że pod tym panelem mam visatona w300s 8ohm tylko w prawie połowę mniejszej budce niż zalecana i gra bardzo sympatycznie. Zupełnie inna kultura grania jak 12 stx samochodowej a głośnik trafił się z portalu aukcyjnego za 80zl

Skomentuj

Awx to 10" ale podobno potrzebuje watów a na tym panelu dostanie połowę tego czego by potrzebował. A mivoc dostanie to z zapasem... Co nie zmienia faktu że nadal się nad awxem zastanawiam.
                                          Do wydania na głośnik mam 350zł bo tyle ko awx, za mivoca zapłacę 250 ale będzie używany. Może macie w tej cenie jeszcze coś do zaoferowania co ładnie zagra z tym panelem i z Fx 300?
                                          Last edited by schwalba; 10.12.2016, 10:14.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X