Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny półkę wyżej + DAC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny półkę wyżej + DAC

Witam forumowiczów.

Miało być nowe audio do auta jednak plany się zmieniły. Poszukuję nowego zestawu do domu, opiszę mniej więcej czego szukam i jak wygląda obecny system.

Obecny system to:
    * 18AWX + Wavecore TW30WA08 w BR
    * Uniamp/I-AMP
    * Źródłem jest Marantz CD50 oraz laptop/iphone

Pomieszczenie około 30mkw

Suchana muza:
    * różnego rodzaju ektroniczna
    * czarna muza (OSTR, WuTang, Pokahontaz)
    * rock krajowy i zagraniczny - to jest gatunek przeważający w moim repertuarze
    * soundtracki z gier/filmów
    Oczywiście słucham wszystkiego innego czasami, jednak to są główne gatunki.

Czego szukam?
    * Zejścia
    * Szybkości
    * Dobrego kicka
    * Bardzo wiernego i urozmaiconego górnego zakresu częstotliwości.
    * Ogólnie sprzętu na dobrym poziomie którego nie będę chciał długo zmieniać
    * Lubię lekko ocieplone brzmienie, z naprawdę muzykalną górą - nie wiem jak opisać dźwięk (barwną górą?):???:

Wstępnie zainteresowałem się V3 na Usherach, oraz konstrukcjami na TIW200
    A może lepiej zlecić zaprojektowanie zwrotki i wybrać jakieś inne ciekawe głośniki?
    2way raczej odpada chociaż zainteresowałem się projektami na Scanach. Czasami lubię posłuchać naprawdę z ***nięciem i raczej 2way mogło by nie wyrobić.
    Miło by było gdyby można było złożyć takie 3way w modułach.
    Do całości poszukuję także jakiegoś DAC,a na USB który zapewni odpowiednią jakość źródła - od razu mówię że nie złożę niczego sam raczej.

Podkreślam że nie jestem jakoś bardzo osłuchaną osobą, budżet bliżej nie określony - ma być po prostu dobrze. Budowa rozłoży się w czasie.

Pomożecie ?:)

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
    Kolumny półkę wyżej
    olej skok polke w gore i celuj juz najwyzej jak tylko mozesz
    roznica w poniesionych kosztach bedzie duzo mniejsza niz skakanie 2-3 razy o polke wyzej

Skomentuj

Zwłaszcza jak masz iamp to chwilowo możesz sobie odpuścić szukanie wzmacniacza.
      Więc więcej kasy na kolumny/dac.

Skomentuj

Ktorego iampa masz? To zajebisty wzmak, ale wymagajacy pewnych korekt.

Dac 3lite'a robi robote, ale ciezki do dostania, do poskladania zreszta tez nie jest latwy. Jednak goraco polecam.

Co do Twoich oczekiwan zejscie + kick to moze byc ciezko. Choc pytanie co to ostatecznie dla Cb oznacza.

Ushery raczej juz niedostepne, wiec trzeba sie rozgladac za czyms innym. Szkoda bo swietne glosniki.

Skomentuj

Mam OPS3, jakie korekty masz na myśli?
          Co do Dac to na bank nie podejmuję się jego złożenia. Myślałem o soaekris taki jak z zamówienia. Jakieś opinie o nim?

Jeżeli przeskok o półkę wyżej jest bez sensu to co proponujecie? Jakieś gotowe zestawy DIY?

Skomentuj

Nikt nic?
            Może bardziej precyzyjnie zapytam.
            Jakie 3 drogi złożyć w cenie do 3tys za same głośniki i przetworniki? Może być tez opcja 2way z późniejsza rozbudowa do 3way. Co do kicka i niskich to poprostu potrzebuje czegoś co będzie bardziej urozmaicone niż AWX, zejdzie niżej i będzie miało więcej mięsa. Szukam zestawu przy którym poczuje ze dźwięk odkleja się od kolumn.

Odnośnie DACa.. Doradzicie coś? Tutaj akurat wiem ze będę musiał wypróbować kilka rozwiązań żeby dograć system pod siebie.

Skomentuj

Przytoczony Soekris to chyba niezły wybór.. ja się wreszcie trochę go osłuchałem i mnie się podoba.. mój CD philips 880 z przetwornikiem na TDA1541 poległ całkowicie.. na tyle, że w wolnej chwili sprawdzę czy w środku coś się nie powylewało.. sprzęt już wiekowy..

Skomentuj

zobacz gotowe projekty. byl tam projekt z TIWem na dole

Skomentuj

No OK ale jak ma się TIW do seasa
                  Ca22RNX? Mówię tu o 3W Classic Troelsa.

Skomentuj

nie mialem obu wiec nie napisze

chyba lepiej szukaj po gotwych konstrukcjach czegos co ci sie podoba i pisz czy mozliwy odsluch

Skomentuj

Czaruję...
                    X